Hoşgeldiniz  

Turizmde yerli müşteriye 2014 tarifesi

Semih Köken | 20 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Turizmde yerli müşteriye 2014 tarifesi

RUSYA’nın Türkiye’ye uyguladığı seyahat ambargosu ve Avrupa pazarında yaşanan düşüş nedeniyle otellerde fiyatlar 2015, hatta 2014 yıllarındaki seviyeye geriledi. Erken rezervasyon indirimleriyle de birleşen bu fırsat, iç turizm hareketliliğini artırdı.
RUSYA'NIN TURKIYE'YE UYGULADIGI SEYAHAT AMBARGOSU VE AVRUPA PAZARINDA YASANAN DUSUS NEDENIYLE OTELLERDE FIYATLAR 2015, HATTA 2014 FIYATLARINA GERILEDI. ERKEN REZERVASYON INDIRIMLERIYLE DE BIRLESEN BU FIRSAT, IC TURIZM HAREKETLILIGINI ARTIRDI. ETS TUR YURTICI TURLAR MUDURU SUAT OZBEK (FOTODAKI) , BU YIL IC TURIZM REZERVASYONUNDA YUZDE 30'LUK ARTIS YASANDIGINI BELIRTTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Yılda yaklaşık 4.5 milyon turistin geldiği Rusya’nın, uçak krizi sonrası uyguladığı seyahat ambargosu nedeniyle başta Antalya olmak üzere sahil kentlerinde ciddi kriz baş gösterdi. Rusya krizinin yanı sıra, terör olayları ve imaj sorunlarının da yaşandığı Avrupa pazarında rezervasyonlarda yüzde 40’ı bulan düşüşler yaşandı. Sektörde, bu yıl iç turizm büyük umut oluşturuyor.

Bu yıl iç turizm rezervasyonunda yüzde 30’luk artış yaşandığını belirten ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, en çok talep gören bölgelerin ise Antalya, Bodrum, Kemer, Didim olduğunu söyledi. Buralara yoğun satış yapıldığını anlatan Suat Özbek, “Dış pazardan ortam itibariyle talep düşünce oteller yüzlerini iç pazara döndü ve fiyatlar neredeyse 2015, hatta 2014 fiyatları seviyesine geldi. Ulaşılabilir fiyatlar Türk misafirin ilgisini çekti ve şimdi yüzde 30 artışla karşı karşıyayız” dedi.

‘TÜRKLER FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR’

Erken rezervasyon ve kamp indirimleri de gerçekleşince Türk misafirlerin çok uygun seviyelerde alım yapabildiğini kaydeden Suat Özbek şöyle konuştu:

“Otelciler Rusya ve Avrupa boşluklarını doldurmak için makul fiyatlar verince Türk misafirler de bu fırsatları değerlendiriyor. 2015 yılı fiyatlarını bütün otellerde bulmak mümkün, birçok tesiste de 2014’e yakın rakamları bulmak mümkün. Kriz sektörün iki yıl öncesine gitmesine yol açtı. Maliyetler 2016 ama fiyatlar 2014 diyebiliriz.”

EĞLENCELER TÜRKLERE GÖRE REVİZE EDİLDİ
RUSYA'NIN TURKIYE'YE UYGULADIGI SEYAHAT AMBARGOSU VE AVRUPA PAZARINDA YASANAN DUSUS NEDENIYLE OTELLERDE FIYATLAR 2015, HATTA 2014 FIYATLARINA GERILEDI. ERKEN REZERVASYON INDIRIMLERIYLE DE BIRLESEN BU FIRSAT, IC TURIZM HAREKETLILIGINI ARTIRDI. CORAL TRAVEL TURKIYE GENEL MUDUR YARDIMCISI MEHMET KAMCI (FOTODAKI) , YASANAN DURUM HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Coral Travel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamçı da konuyla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Avrupalı turist için erken rezervasyon satışında ciddi gerileme var. Son dakika satışları ile biraz toparlanacaktır ama sonucu kestirmek şu an için güç. Oteller doluluklarla ilgili riskleri önceden tespit ederek bu yıl fiyatlarında herhangi bir artışa gitmedi ve daha fazla odayı iç pazar misafirlerine ayırmaya çok önceden başladı. Planlarını ve bütçelerini yaparken bu gelişmeleri de dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yaptılar. Pek çok otel konseptini ve eğlence modellerini Türk misafirin taleplerine göre revize etti.”

ANTALYA OTELLERİ REVAÇTA

Uzun süreli konaklamalarda ‘7 gece kal, 6 gece öde’, ‘Ücretsiz uçak ve havalimanı transferleri’ gibi kampanyaların bu yıl alışılagelenin ötesinde müşteriye sunulduğunu aktaran Mehmet Kamçı, şöyle konuştu:

“Özellikle erken rezervasyon fiyatları ile birleşen kampanyaların da etkisiyle şu ana kadar gerçekleşen satışlarda geçen yıla göre önemli bir artış mevcut. Her sezon öncesi olduğu gibi bu yıl da erken rezervasyon fırsatlarının son dönemleri olan nisan, mayıs aylarında satış hacminin geçen yılların üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Şu an satışlarımızdaki yüzde 17 olan artış oranının haziran ayına geldiğimizde yüzde 25’in üzerine çıkmasını hedefliyoruz. Bu yıl fiyat avantajlarının ve oteller arası rekabetin daha fazla hissedildiği Antalya otelleri geçen yıllara göre çok daha revaçta. Fakat her daim özel müşterisi olan Ege’nin önemli turizm beldelerinde Bodrum, Marmaris ve Çeşme de geçen yılların gerisinde değil.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle