Hoşgeldiniz  

Turizmde engelsiz tesis konuşuldu

Semih Köken | 29 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Turizmde engelsiz tesis konuşuldu

SKAL Alanya Temsilciliği tarafından Alanya’da düzenlenen toplantıda turizm tesislerinin engellilere uygun hale getirilmesi için hazırlık ve çalışmalar konuşuldu.

SKAL Alanya Temsilciliği Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı başkanlığında Sunprime Numa Beach Otel’de toplantı yapıldı. Toplantıya, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bölgede bulunan otel yöneticileri ve çok sayıda turizmci katıldı. Toplantıda, Alanya’da hizmet veren turistik tesislerin engelli misafirlerin de kullanımına uygun tasarlanması ve bu tür tesislerde gerekli personelin istihdam edilerek sertifikalandırılmasına ilişkin proje görüşüldü.

‘NİTELİKLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ’

Alanya’yı turizm konusunda daha üstün niteliklerle donatarak tercih alanının arttırılması gerektiğini belirten SKAL Alanya Temsilciliği Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı, “Her kesime hitap etmeliyiz. Alanya’nın daha iyi şartlarda, daha çok kişiye, daha uzun süre hizmet vermesi için elbirliğiyle çalışmaya devam etmeliyiz. Bu proje birçok açıdan bizleri daha üst düzeye taşıyacaktır. İnsanlar kendilerini önemli hissederse buradan zevk alır. Özel durumu olan insanlar da bu açıdan en çok ilgi isteyen kesim. Diğer alanların yanında bu konuya da ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları yürüterek projeye ortak olacak tesislerle bunun yaygınlaştırılmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

‘HER KESİME HİTAP ETMELİYİZ’

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Proje Koordinatörü Aysun Koç Ozanözü de çalışmanın daha önce uygulandığı işletmeler ve Avrupa Birliği (AB) standartları hakkında örnekler vererek, “‘Engelli birey’ demektense ‘dezavantajlı bireyler’ demek daha cazip, daha naif bir ifade. Tesislerimize, şehrimize gelen bu tür bireylere yaklaşımımız çok önemli. İnsanlar rahat edebilecekleri yerleri her zaman tercih eder. Bizim de buna göre hazırlıklar yapmamız gerek. Otellerimizi buna göre tasarlamalıyız. Tabi ki tamamını buna göre ayıramayız ama 5 oda, 10 oda veya 1 kat gibi özel ayrıcalıklar tanıyabiliriz. Her kesim için bu oluşturulamaz belki ama en azından bir kısmı için bu yapılabilir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle