Hoşgeldiniz  

‘Turizmde doğal afeti yaşıyoruz’

Semih Köken | 16 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Turizmde doğal afeti yaşıyoruz’

ANTALYA’nın en merkezi noktasındaki tarihi Kalekapısı ve Kaleiçi semti esnafı Rusya ile yaşanan uçak krizi, ardından gelen terör saldırıları ve son olarak da darbe girişimi nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Kalekapısı ve Kaleiçi’nde faaliyet gösteren esnafın durumunun içler acısı olduğunu  belirten Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, turizmdeki sıkıntının afet boyunda olduğunu söyledi. Antalya’nın kalbinde iş yapmaya çalıştıklarını, bulundukları alanın Antalya’da turizmde özel bir yeri olduğunu  kaydeden Kilit, uzun yıllardır turizm politikasında yaşanan aksaklıklar nedeniydolayı sektörde hissedilir derecede düşme olduğuna dikkati çekti. Başkan Hasan Kilit, “Uçak krizi de bunun üzerine tuz biber ekti. Rakamlarla yanıltmak istemem ama bölgemizde yüzde 50’lik bir kayıp var” dedi.

‘BU DA AFET’

Esnafın kirasını ve aldığı malların parasını ödemekte zorlandığını belirten KALEDER Başkanı Hasan Kilit şunları söyledi:

“Bazı bölgelerde sel olunca, deprem olunca oraları afet bölgesi olarak görüp, hükümet bazı borçları erteliyor, düşürüyor ya da uzun vadeye bölüyor. Ben turizmde bu bölgede yaşadığımızı tabi afet gibi görüyorum. Afetin olması için şakır şakır yağmurların yağması, sellerin basması, zelzele olması falan gerekmiyor. Bu da doğal olarak kendi kulvarı içerisinde oluşmuş tabii bir afet şeklidir.”

Esnafın bu krizde hiçbir suçunun olmadığını belirten Hasan Kilit, sigortaya ve maliyeye olan borçların erteleme yoluna gidilmesini istedi.

Kalekapısı’ndaki İki Kapılı Han’da Çay Ocağı işleten Mehmet Yıldız ise durumların hiç iyi olmadığını vurgulayarak şöyle dedi:

“Geçen yıllara oranla bu yıl ki satışlarda büyük düşüş var. Geçen yıl günde ortalama 1300- 1500 çay satardık. Bu yıl 500 çay satıyoruz. Çay 50 Kuruş ama esnafın durumu iyi olmadığı için satmakta zorlanıyoruz. Esnafa akşam üzeri hesap almaya gittiğimizde, şiftah dahi yapamadıklarını söylüyorlar. Biz de bu esnafın yanında eriyip gidiyoruz.” İki Kapılı Han’da adını vermek istemeyen bir esnaf, uçak krizinden sonra işlerinin düştüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

“Darbeden sonra daha da düştü. Şu anda durumlarımız çok kritik. Vergilerimizi, kiralarımızı, işçilerimizin maaşlarını ödeyemiyoruz. Günlerce siftah yapamadan işyerini kapatıyoruz. Burası 2 yıl önce insanların sırt sırta geçtiği bir yerdi.”

KALEKAPISI VE KALEICI'NDE FAALIYET GOSTEREN ESNAFIN DURUMUNUN ICLER ACISI OLDUGUNU OLDUGUNU SOYLEYEN KALEKAPISI ESNAFLARINI GUCLENDIRME VE KALKINDIRMA DERNEGI (KALEDER) BASKANI HASAN KILIT (FOTODAKI) , TURIZMDEKI SIKINTININ AFET BOYUNDA OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle