Hoşgeldiniz  

Turizmcilerin umudu ‘son dakika’ rezervasyonu

SEMİH KÖKEN | 28 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm A- A+

ERKEN rezervasyonlarıyla bilinen Rus turistlerin ‘ekonomik kriz’ gerekçesiyle bu yıl Türkiye seyahatlerini ağırdan almaları sektörü ‘son dakika’ beklentisine soktu.

Turizm temsilcileri, Rus turistlerin son dakikada Türkiye’yi tercih edeceği ve geçen yılki rakamların yakalanacağı görüşünde.

Geçen yıl Türkiye’yi 36 milyon 900 bin turistin ziyaret ettiğini ve bunların 4 milyon 500 bininin Rus olduğunu hatırlatan Antalya RegnumCarya Golf &Spa Resort Hotel Genel Müdürü Hakan Duran, “Türkiye, ‘her şey dahil’ sistemi ile kendini turizm alanında kabul ettirmiş bir ülke. Son dönemlerde özellikle Rusya’nın yaşadığı ekonomik darboğaz, turizm hareketleri açısından bazı soru işaretlerine neden olmuştu. Ancak hem Türkiye’nin sunduğu hizmet hem de diğer destinasyonlara nazaran daha cazip fiyatlar bu yazın da hareketli geçeceğini gösteriyor” dedi. Geçen yılki rus turist sayısının yakalanabileceğini tahmin eden Duran, “Daha fazla indirim olabileceği düşüncesiyle son ana kadar rezervasyon yaptırmayan turistlerin de gelecek dönemde işlemlerini tamamlamasıyla sayı giderek artacaktır. Geçen yıl ülkemizi en çok ziyaret eden 3 ülke Almanya, Rusya ve İngiltere olmuştu. Bu yıl da böyle bir sıralama olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bu yaz beklediği turist sayısını Rusya ile sınırlandırmanın doğru olmayacağına dile getiren Hakan Duran şöyle dedi:

“Ülkemiz, Avrupalı turistler için de çok cazip bir tatil ülkesi. Avrupalı turistin gözü kulağı Türkiye’de. Doğru bir eylem planı ile yola devam edersek turizm gelirleri katlanarak devam edecektir. Bu kapsamda, sadece normal hizmetler sağlayan otellerin değil, RegnumCarya Golf &Spa Resort Hotel gibi konuklarına üst düzey konfor ve spor olanağı sunan markaların Türkiye’nin turizm gelirlerinin artmasında önemli katkıları olacaktır.”

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle