Hoşgeldiniz  

Turizmcilerin borçları ertelenecek

Semih Köken | 02 Nisan 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Turizmcilerin borçları ertelenecek

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa tasarısı kapsamında, turizm işletmelerinin 2016 yılı kira ve tahsis borçlarının ertelenmesine yönelik madde kabul edildi.
Turizm eylem Planı kapsamında turizm işletmelerinin kira ve tahsis borçlarının ertelenmesi kabul edildi. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, böylece, üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisi yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen yatırımcılar, işletmeciler kullanma izni verilip verilmediğine bakılmadan bu yıla ilişkin kira, izin bedeli, izinsiz kullanımdan dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl erteleniyor. Ertelenen alacaklar, bu sürenin sona erdiği tarihten itibaren üç yılda ve üç eşit takside herhangi bir zam ve faiz uygulanmadan tahsil edilecek. Süresinde ödenmeyen taksitler zam ve faiz uygulanarak alınacak. Söz konusu işletmelerin eski borçları ile gecikme zamları, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren dört ay içinde başvurma koşuluyla ilk taksit 2017’nin eylül ayında başlayacak.

ÖDEMİŞ OLANLAR GERİ ALABİLECEK

Düzenlemeden önce ödenen bedel, ilgililerince talep edilmesi halinde iade edilecek. İsteyen de erteleme süresinin sona erdiği tarihten sonra tahsil edilmesi gereken bedellere mahsup edebilecek.

 

Haberi Paylaşın :

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle