Hoşgeldiniz  

Turizmciler ‘Üç Adalar’a koruma istiyor

Semih Köken | 06 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Turizmciler ‘Üç Adalar’a koruma istiyor

KEMER Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Üç Adalar’ın doğal koruma alanı ilan edilmesi için imza kampanyası başlattı.

KETOB Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Üç Adalar bölgesinin koruma alanı ilan edilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Kemer’in doğasına önem verdiklerini ve doğayı korumak adına atılacak her türlü kampanyanın yanında olduklarını belirten Kılıç, “Doğal yaşam ve çevresi turizmin varlığı için gerekli olan temel unsurlardır. Sürdürülebilir turizmin gelişmesi turizm kaynaklarını oluşturan doğal çevrelerin korunup devamının sağlanmasıyla olur. Akdeniz’in nimetlerinden faydalanmayı ve tadını çıkarmayı ona zarar vermeden yapmamızı sağlar” dedi.

‘Üç Adalar’ bölgesinin zengin bioçeşitliliği nedeniyle yoğun bir av baskısı altında olduğuna işaret eden KETOB Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, bölgede yasal ve yasal olmayan her türlü avcılığın yapıldığını vurguladı. Bu nedenle biyoçeşitliliğin giderek azalmaya başladığına değinen Kılıç, “Özellikle geçtiğimiz günlerde avlanması yasaklanan lagos balığı türlerinde oldukça azalmalar görülmekte. Bu nedenle Üç Adalar’ın doğal kuruma alanı olmasını istiyoruz. Bunun için ilk başta o bölgedeki her türlü avcılığın yasaklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Dalış öğretmeni Adnan Büyük ise “Deniz koruma alanları o bölgede yaşamsal, çevresel ve ekonomik faydaların oluşmasını sağlar. Koruma alanları sağlıklı denizlerin, türlerin ve sualtı popülasyonun bir göstergesidir. Bu etkin bir yönetimle gelecek nesillere aktarılması sağlanır. Üç Adalar koruma alanı için en uygun bölge. Kampanyanın amacına ulaşması için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle