Hoşgeldiniz  

Turizmciler, Kemer’in geleceği için toplandı

Semih Köken | 09 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

Turizmciler, Kemer’in geleceği için toplandı

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde hizmet veren turizmciler, 2016 yaz sezonu öncesi bir araya gelerek sezonda alınacak önlemleri değerlendirdi.

Grand Haber Otel’de Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) tarafından organize edilen toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Gül, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, KETOB Başkanı Tayyar Gül ve KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz konuşmacı olarak katıldı. Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerginlik nedeniyle alınacak acil önlem planları ve Kemer’in bölgedeki payını yükseltmeye yönelik çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.

Yapılan sunumlar sonrası turizmciler, ortak bir noktada buluşarak Avrupa’da yapılacak olan tanıtım atağını toplu olarak Kemer destinasyonu üzerinden yapılmasına karar verdi. KETOB, KETAV ve Kemer Belediyesi’nin ortaklaşa olarak 2016 yılının ocak ve haziran ayları arasında bölgeye turist getirecek olan özellikle Doğu ve Batı Avrupa acentelerine bonus verme konusunda fikir birliğine varıldı.

SEZONU EN AZ ZARARLA KAPATACAĞIZ

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bölgedeki turizmciler ve Belediye’nin artık tam anlamıyla ortak hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kemer’in tek çatı altından tanıtılarak büyük bir güç sağlayacağını vurgulayan Gül, “Bu güçle 2016 yaz sezonunu en az zararla kapacağımızdan eminim” dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise banka temsilcileriyle yaptıkları toplantı ve alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Zor bir dönem ve süreçten geçtiklerini kaydeden Ayık, “Siyasi otorite nezdinde, sektör için neler yapılabilir konusunda çok farklı görüşmeler yapıyoruz. Charter uçak başına destek var. Onun tebliği bugün yarın çıkacak. SGK primlerinde sektöre yönelik bir takım iyileştirmeler ve teşvikler olacak, bununla ilgili olarak bir açıklama önümüzdeki günlerde bekliyoruz” diye konuştu.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül ise Kemer’in 2016 sezonuna hızlı bir şekilde hazırlanabilmek için gereken önlemler ve uygulamalar konusunda görüştüklerini kaydetti. Kemer’in daha önce popüler olduğu Avrupa pazarında, Doğu ve Batı Avrupa pazarında tekrar imajını geri kazanmak adına atılması gereken tanıtım faaliyetlerinin detayları ve bütçesi hakkında da katılımcılara bilgi verdiklerini anlatan Gül, Kemer bölgesinin özellikle 2016 sezonunda çok daha hızlı bir geri dönüş sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle