Hoşgeldiniz  

TURİZMCİLER KEMER İÇİN TOPLANDI

SEMİH KÖKEN | 24 Ekim 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

TURİZMCİLER KEMER İÇİN TOPLANDI

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kemer’in tanıtımı ve yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için toplantı düzenlendi.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve belediyemiz işbirliğince, belediye Kültür Salonunda düzenlenen toplantıya, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, KETAV Başkanı ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, KETAV üyeleri ve Kemer’deki turistik tesislerin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Kemer’in tanıtımı, 2020 yılında Kemer’de yapılacak olan aktiviteler, uluslararası organizasyonlar, turizmde yaşanan gelişmeler, gelecek yıl rekor sayıda turist beklentisi, yerli ve yabancı misafirlere sunulacak hizmetler gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Samimi bir ortamda geçen toplantıda konuşan Kaymakam Murtaza Dayanç, Kemer’deki turizm temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının son birkaç yıldır turizm konusunda “kafa yormaya” başladığını gördüğünü söyledi.

ANTALYA’YA GELEN MİSAFİRLERİN YÜZDE 30’U KEMER’E GELİYOR

Antalya’da bu yıl şu ana kadar 14 milyonun üzerinde misafir ağırlandığına dikkat çeken Kaymakam Dayanç, “Antalya’ya gelen misafirlerin yüzde 30’u Kemer’e geliyor. Bu rakam daha yüksek olabilir. Kemer’e gelen misafirlerin memnun kalmasını, onlara kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor. Bunun için herkesin tanıtım işine katkı sağlaması gerekiyor. Kemer ülkemizde turizmin başkenti diyebiliriz. En önemli destinasyonlardan biri. Buranın kıymetini bilmek gerekiyor. Kemer’deki güzellikleri daha fazla tanıtmak için çalışacağız. Kemer’in turizm alanında daha çekici hale getirmek için sanatsal ve kültürel çalışmalara ihtiyacı var. Artık Kemer’de her yapılan projenin ve aktivitenin uluslararası boyutta yapılması gerekiyor. Bunun için de artık hep birlikte hareket edeceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Kemer’de herkesin bir araya gelerek elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Kemer’in geleceğini inşa etmek için hep birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizen Başkanı Topaloğlu, “Kemer tanıtımı için hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Tanıtım sadece bizim değil. Hepimizin. Güçlerimizi birleştirelim ve Kemer’de çıtayı yükseltelim. Tanıtım için ve turizme daha fazla katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapalım.” diye konuştu.

KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz da resmi kayıtlara göre Kemer’de 525 turistik tesis, 47 bin 412 oda ve 104 bin 607 yatak kapasitesinin olduğunu belirtti.

Yorulmaz, Kemer’de 550 kilometrelik bisiklet rotaları, Kemer’in alternatif zenginlikleri, karikatür çalışması, tanıtım videosu, tanıtım için 12 ay fotoğraf çekimi, tanıtım kataloğu gibi konularla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle