Hoşgeldiniz  

-TURİZM KRİZİ VE KAŞ’TAKİ TALAN TBMM GENEL KURULU’NDA

Semih Köken | 16 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

-BUDAK: “TURİZM KRİZDE AMA HÜKÜMETİN ACİL EYLEM PLANI’NDA YOK”

-“KAŞ’IN GELECEĞİNİ KARARTACAK ADIMLARA SON VERİLMELİ”

 

 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Hükümet’in açıkladığı eylem planında, Türkiye için büyük önem taşıyan turizm sektörüne yönelik somut hiçbir adım olmamasına tepki göstererek, “Rusya krizi ve imaj sorunu nedeniyle Türkiye turizmi krizde ama Hükümet’in acil eylem planında turizm yok” dedi. Budak, Kaş’ı betonlaştıracak her adıma karşı olacaklarını kaydetti.

 

CHP’li Budak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Hükümet’in Acil Eylem Planı’nda turizmin yer almamasını ve Kaş’ın betonlaştırılmasına yol açacak plan değişikliğini eleştirdi. Turizmin Türkiye için en önemli sektörlerin başında geldiğini ancak AKP’nin bir turizm politikası olmadığını vurgulayan Budak, “Turizm AKP için yalnızca seçim döneminde hatırlanan bir sektör konumundan çıkmalıdır. Turizmde ciddi bir kriz durumu var. Özellikle Antalya, Muğla, İzmir gibi illerde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Sadece Rusya kaynaklı değil, Antalya’da 21 ülkeden kayıp var.  Örneğin Fransa’daki kayıp oranı yüzde 37’lere çıkmış durumda” dedi. Budak, şunları söyledi.

 

EYLEM PLANI KRİZİ GÖRMÜYOR

“Acil tedbir alınması gerekiyor ama Hükümetin acil eylem planında, krize odaklanan hiçbir adım yok. AKP kış turizmi için 1 yılda strateji hazırlamayı, çözüm olarak önümüze koyuyor. Bu yaklaşım kaygı vericidir. 2015 kayıp yol oldu. 2016’nın da kaybedilmemesi için önümüzdeki 3 ay çok kritik önemdedir. Türkiye, etkili bir tanıtım kampanyası ile olgunlaşmış pazarı harekete geçiremezse, etkili adımlar atmazsa, telafi edilemeyecek sıkıntılar yaşanacağı açıktır. Başta Antalya ve diğer turizm bölgelerinde esnaf, üretici, inşaat firmaları yani herkes ciddi kayıplar yaşayacaktır.”

 

KAŞ’IN BETONLAŞMASINA İZİN VERİLEMEZ

            Konuşmasında, Kaş’ta yeni yapılaşmalara imkan verecek plan değişikliğine de değinen budak şöyle devam etti:

            “Türkiye’nin ‘slow city’ yani sakin şehir özelliğine sahip turizm merkezlerinden biri olan Antalya’nın Kaş ilçesi ağır bir betonlaşma baskısı altındadır. Kaş Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ta, özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit alanının önemli bir bölümünü imara açmak için plan hazırlamış durumdadır. Plan için ‘Turizm tesisleri, konut projelerine göre daha az betonlaşmaya yol açar.’ gibi garip bir gerekçe ifade etmişlerdir. Kaş’ın geleceğini karartacak bu adımlara bir an önce son verilmelidir. Özel kanunlarla koruma altına alınmış alanların kısa vadeli çıkarlar için tahrip edilmesine, çocuklarımızın geleceğinin tahrip edilmesine seyirci kalınmamalıdır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle