Hoşgeldiniz  

Turist gelmedi liman boş kaldı

Semih Köken | 22 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Turist gelmedi liman boş kaldı

Antalya’da turizm sektöründe yaşanan ağır kan kaybı havacılık sektörünü de vurdu. Ocak, Şubat ve 20 Mart’a kadar olan süreçte Gazipaşa Havalimanı’na yapılan dış hat seferi ‘sıfır’ olarak kayıtlara geçti.

TÜRKİYE’nin Avrupa ülkeleri ile yaşadığı siyasi gerilim, Antalya ve Gazipaşa/Alanya Havalimanı istatistiklerine de yansıdı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Ocak-Şubat ayı istatistiklerine yansıyan resmi rakamlara göre; Antalya Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı geçen yıla oranla yüzde 5 oranında azaldı.

KAYIP ÇOK BÜYÜK

Geçen yıl 2 aylık periyotta 1 milyon 353 bin 490 yolcuyu ağırlayan Antalya Havalimanı, bu yıl aynı dönemde 1 milyon 279 bin 311 yolcuya ‘merhaba’ dedi. Havalimanı dış hatlar yolcusundaki kayıp ise daha net biçimde istatistiklere yansıdı. 2016 Ocak-Şubat ayındaki dış hatlar yolcusu 401 bin 183 olarak kayıtlara geçerken, 2017 Ocak-Şubat ayında bu rakam 336 bine düştü. Dış hatlardaki kayıp oranı ise yüzde 16.

DIŞ HATLARA İNİŞ YOK

Turizmde yaşanan kan kaybının havacılık sektörüne vurduğu darbe en net şekli ile Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde ortaya çıktı. Geçen yılın ilk iki ayında 4 bin 953 dış hatlar yolcusunu karşılayan Gazipaşa/Alanya Havalimanı, 20 Mart 2017 tarihi itibariyle sıfır çekti. 2016 yılındaki 47 bin 106 iç hatlar yolcusu ise 50 bin 539’a çıktı.

MART AYI DA BOŞ GEÇTİ

Dış hatlar yolcusu istatistiği ile ilgili Hürriyet’e bilgi veren Gazipaşa/Alanya Havalimanı Müdürü Ömer Sözener, “O rakamları DHMİ’ye biz gönderiyoruz. 2016 Şubat ayına kadar bizim dış hat yolcumuz vardı; ancak malum sıkıntılardan sonra Ocak-Şubat-Mart ayında özel uçuş haricinde dış hat yolcumuz olmadı. Mart ayı sonu itibariyle hareketlenme bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle