Hoşgeldiniz  

Türel:”Esnaf ‘Turizmden yeteri kadar pay alamıyoruz

SEMİH KÖKEN | 29 Mart 2014 | Gündem A- A+

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, “Valencia’da benim villamın olduğunu ispatlayamazsa, Akaydın’ı şereften ve haysiyetten yoksun bir şerefsiz olarak ilan edeceğim” dedi.
Türel, Kemer Ralli Alanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Seçimlere yaklaştıkça kirli siyasete başvuranlar olduğunu belirten Türel, “İyice çirkefe bulaştılar. İyice kara politikaya başladılar. Ama Kemer, bu kara politikaya, bu iftiracılara, terbiye dışı konuşanlara en güzel cevabı nezaketle 30 Mart’ta sandıkta verecektir” dedi.
Büyükşehir Yasası’nın hazırlanma sürecinde görev aldığını anlatan Türel, kanuna göre köylerden emlak vergisi alınmayacağını söyledi. Buna rağmen bazı siyasi partilerin köylerden emlak vergisi alınacağını iddia ettiğine değinen Türel, “Biz köylüyü kalkındırmak ve köye hizmet getirmek için çalışırken, onlar yalanlarıyla sizi kandırmaya çalıştılar” diye konuştu.
Türel, Antalya’nın 539 köyü olduğunu, önceden bu köylere hizmeti 10 milyon lira kaynakla Özel İdare’nin hizmet götürdüğünü, Büyükşehir Yasası ile 10 milyon liralık kaynağın 10 misli artarak 100 milyon liraya çıktığını kaydetti.
Kemer’deki turizm konusundaki sıkıntıları iyi bildiğini belirten Türel, şunları söyledi:
“Esnaf ‘Turizmden yeteri kadar pay alamıyoruz’ diyor. Daha fazla istiyorlar. Haklılar. Yeni cazibe merkezleri yapacağız. Bu cazibe merkezlerini görmeden ülkesine geri dönen turist, çarşı esnafını ziyaret etmeden Kemer’den ayrılmayacak. Antalya’da bir büyükşehir belediye başkanı var. Antalya’nın 5 senesine değil, 15 senesine mal oldu. Antalya’ya 15 sene kaybettirdi. Bir tane büyük proje yapmadı. Menderes Türel ne yaptıysa, herşey onunla kaldı. Menderes Türel 11 kavşak yaptı. Benden sonra bir tane bile ekleyemediler. 5 seneyi eğlenerek geçiren belediye başkanı, geçen gün Antalya Ticaret Odası’nın programında soruyorlar, ‘Sizin Antalya ve ilçeleri için projeleriniz var mı?’. Diyor ki, ‘Ben proje falan konuşmam. Millet zaten projeden anlamaz. Proje anlatırsan 15 dakika sonra sıkılır dinlemez’ diyor. Milleti küçük görüyor. Çünkü millete efendilik yapmışlar. Bu millet projeden nasıl anladığını 30 Mart’ta sandıkta Akaydın’a gösterecek. Akaydın ‘Esnaf turisti kazıklarsa, turist tabi ki çarşıya inmez’ diyor. Esnafa ‘Kazıkçı’ diyen Akaydın’ı pazar günü yolcu ediyoruz.”
– “GATAB kapanmayacak”
Daha önce Kemer’e ziyareti sırasında kendisine GATAB’ın kapatılacağının söylendiğini de hatırlatan Türel, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. İddialara itibar edilmemesini isteyen Türel, şöyle konuştu:
“Bunların hayatı yalanla iftirayla geçiyor. Kemer’de GATAB kapatılmayacak. Bir daha söylüyoruz ama anlamıyorlar. Bu iftiracı Akaydın var ya, demiş ki ‘Menderes Türel’in Valencia’da villası var’ Ben de dedimki, ‘İspanya’ya çok gittim ama Valencia’ya hiç gitmedim. Benim orada villam varsa, ortaya çıkarsın ona hediye edeceğim. Belgesiyle ortaya çıkarırsa villayı hediye edeceğim. Valencia’da benim villamın olduğunu ispatlayamazsa, Akaydın’ı şereften ve haysiyetten yoksun bir şerefsiz olarak ilan edeceğim’ dedim. Bütün siyasetçilere sesleniyorum. Siyaseti nezaketle yapın.”
Mitinge, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı Ferruh Derin, Ak Parti Kemer Belediye Başkan Adayı Yusuf Üras, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle