Hoşgeldiniz  

Türel Verdiği O Sözü Tuttu

Semih Köken | 16 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türel Verdiği O Sözü Tuttu

“Gerekirse Dağı Delip Suyu Buraya Getiririm Demişti”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre’nin yıllardır içme suyuna hasret kalan Çağman ve Belören mahallelerine verdiği sözü tuttu. Mayıs ayında içme suyuna kavuşacak iki mahalle büyük sevinç yaşıyor. Belören Muhtarı Musa Kayak “Dağları delerim suyunuzu getiririm demişti ve getirdi. Sözünü tutacağına inancımız tamdı. Allah ondan razı olsun” dedi.

2015 yılında Demre’nin Muskar Mahallesi’ndeki şenliğe katılan Başkan Türel, yıllardır kuyulardan ve yakın mahallelerden taşıma suyuyla ihtiyaçlarını gören Çağman ve Belören mahallesi sakinlerine ‘Gerekirse dağları delip bu iki mahalleyi de içme suyuna kavuştururum’ sözünü vermişti. Başkan Türel’in talimatının ardından kısa süre içinde projeleri hazırlayan ve 5 ay önce çalışmalara başlayan ASAT Genel Müdürlüğü, iki mahalleyi Mayıs ayında içme suyuna kavuşturmayı hedefliyor. Demre’nin en uzak mahalleleri arasında yer alan iki mahalleye 35 kilometre uzaklıktaki Finike Başgöz mevkiinden dağlar delinerek su getiriliyor. Uzun ömürlü boruların kullanıldığı çalışmaların toplam maliyeti 11 milyon Türk Lirası.
SÖZÜNÜ TUTACAĞINA İNANCIMIZ TAMDI
Suyun gelmesiyle mahallelerinin en büyük sorununun ortadan kalkacağını belirten mahalle muhtarları, Menderes Türel’e teşekkür ettiklerini söyledi. Çağman Mahalle Muhtarı Süleyman Karakaş, “Mahallemiz büyük bir sorundan kurtuldu. Menderes Türel Başkan’a mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belören Muhtarı Musa Kayak da, “ Menderes Başkan 2015 yılında Muskar şenliğimize gelip su için söz vermişti. Dağları delerim getiririm demişti ve getirdi. Sözünü tutacağına inancımız tamdı ve tuttu. Buradan bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bir daha ki Muskar şenliğimize de davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle