Hoşgeldiniz  

Türel sözünü jet hızıyla yerine getirdi

SEMİH KÖKEN | 28 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kaş’ın Sütleğen mahallesine 12 gün önce yaptığı ziyarette, atıl durumdaki sağlık ocağı sorununu çözme sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sözünü jet hızıyla yerine getirdi. Türel, Sütleğen Sağlık Ocağı’nı Büyükşehir olarak devraldıklarını, Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Kaş’ın Gömbe ve Sütleğen mahallelerine verdiği sözü sadece 12 gün içinde yerine getirdi. 15 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşların “Sağlık ocağımız, doktor ve hemşire olmadığı için kapalı. Sağlık ocağımızın hizmete açılmasını istiyoruz” talebi üzerine sağlık ocağında incelemelerde bulunan Türel Halk Sağlığı Merkezi’nden devir alarak hizmete açma sözü verdi.

Başka Türel Kaş’a dün gerçekleştirdiği ziyarette verdiği sözü jet hızıyla yerine getirdiklerini,  sağlık ocağının 1 Haziran Pazartesi günü kapılarını açacağını söyledi. Başkan Türel, “Hizmetin büyüğü küçüğünü hiçbir şekilde ayırt etmeden, vatandaşımızın derdine derman olmaya çalışıyoruz. Birkaç hafta önce Sütleğen’deydik. Güzel bir sağlık ocağı var. Ancak kapalı, içinde kimse yok. Adeta çürümeye terk edilmiş. Devlet hasta sayısı az olduğu için sağlık elamanlarını vaka sayısı çok olan yerlerde kullanıyor. Büyükşehir olarak derhal devreye girdik. Gereken talimatı verdik. Sağlık ocağı belediyemiz tarafından devralınıyor. Sağlık görevlisi arkadaşları da temin ettik. Pazartesi günü artık kapalı sağlık ocağının kapıları açılacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

ÖNCE ÜLKEM SONRA SİYASET

Kaş’ın yol sorunundan sağlık sorununa her türlü sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, şunları söyledi: “Hiçbir dönemde bu kadar güçlü, bu kadar imkanlara sahip olmamıştık. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın Antalya’da bizlerle beraber olması hayal projelere bizi daha yakınlaştırdı. Benim için önce ülkem, milletim sonra siyaset gelir. Biz siyaseti ülkemize hizmet için yapıyoruz. Hep Antalya kazansın, Kaş kazansın istiyoruz. O nedenle Antalya kazanacaksa, Kaş kazanacaksa bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Çünkü bunu başarırsak yıllardır bekleyen sorunları aşmamız daha kolay olur.”

Başkan Türel, Sütleğen ziyaretinde, “Burada sağlık ocağı var doktor, hemşire yok. Burada Gündoğmuş ve İbradı’da uyguladığımız sistemi yapacağız. Biz sağlık ocağını halk sağlığı merkezinden devir alacağız. Burada çalışacak doktor hemşire bulunca hemen sağlık hizmete açarım. Biz bunu Gündoğmuş’ta uyguladık başarılı da olduk. Burada da elbirliğiyle uygulayacağız ve başaracağız” demişti. kaş halk ziyareti (1) sütleğen ziyaret (3)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle