Hoşgeldiniz  

Türel muhalefete yüklendi

Semih Köken | 16 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Türel muhalefete yüklendi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, partisinin mahalle başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdiği kampın açılışında CHP’den MHP’ye muhalefete sert sözlerle yüklendi. CHP İl Başkanı Semih Esen’e “O koltukta oturma” diye seslenen Türel, CHP Milletvekili Mustafa Akaydın’a “Zat” dedi, Milletvekili Çetin Osman Budak’a “Öğren de gel” diyerek yüklendi. CHP’nin Manavgat ilçe örgütünü sarı çizmeler üzerinden eleştiren Türel, MHP’li Alanya Belediye Başkanı’nı ise Büyükşehir’in ilçedeki hizmetleri engellemekle eleştirdi.

Ak Parti’nin Kundu’da bulunan IC Green Palace Otel’de il ve ilçe yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve mahalle başkanlarının katılımıyla gerçekleştiği iki günlük kamp başladı. Kampın ilk gününde İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve milletvekilleri partililere seslendi.

OYLARIMIZ YÜZDE 100 ARTTI

Türel, burada yaptığı konuşmada AK Parti’nin millete hizmeti kendisine şiar edinmiş bir parti olduğunu kaydetti, “Bizler inancımız gereği yarın ölecekmiş gibi ibadeti ama hiç ölmeyecekmiş gibi hizmeti aklımızdan çıkarmıyoruz” dedi.

Türel, partisinin oylarının bu anlayış içinde 15 yıl içinde yüzde 21’den yüzde 42’ye tırmandığına dikkat çekti. Aynı zamanda 2009 yılında Ak Parti’nin 92 bin üyeye sahipken bugün üye sayılarının 250 bine çıktığını belirten Türel, “İşte bu artış Antalya’da sandığa yansıdı. Ama bizim için başarı rehavet olamaz. Bizim için başarı daha yüksek hedeflerin müjdesi olur. O yüzden hiçbir başarıyı kendimize yeterli görmeyeceğiz” diyerek konuşmasına devam etti.

CHP HİZMETİN KARŞISINDA ENGEL

Siyaseti hizmetin aracı olarak gördüklerini aktaran Türel, hizmetin karşısında durduklarını savunduğu muhalefete “Onlar ne kadar isterlerse istesinler. Onlar ne kadar bizi hizmetlerimizde engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar milletimizin duası, Allah’ın yardımıyla bu hizmetlerini hepsini Antalya’da gerçekleştireceğiz” diye seslendi.

‘SİYASETTEN BU KADAR ANLARSINIZ’

Kanal İstanbul Projesi kadar büyük ve önemli olduğunu dile getirdiği 1 milyar TL’ye mal olacak Boğaçayı Projesi’nin CHP İl Başkanı Semih Esen tarafından “Bunun Antalya’ya ne faydası olacak” sözleriyle eleştirildiğini kaydeden Türel, şunları söyledi:

“El insaf derler. Onların hiçbir faydası olmadığı gibi bizim faydalı hizmetlerimize gölge etmesinler yeterlidir. Başka ihsan istemez. Düşünün, 1 milyalık bir yatırım bir şehre geliyor. Yeri geldiği için söyleyeyim EXPO projesi. Olimpiyatlara eş değer bir proje. Sadece EXPO alanının içinde 1.8 milyar liralık bir yatırım yapılıyor. Etrafında diğer projeler neredeyse 4 milyar liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu Antalya’ya geliyor. Yatırımdan Antalya’daki esnaf, inşaat sektörü istifade ediyor. Antalya ekonomisine katma değer olarak ekleniyor. İçinde çalışacak binlerce vatandaşımızın ekmek kapısı burayı yapması ayrı bir mesele. Sadece Boğaçayı’ndan 10 bin kişi iş sahibi olacak. 10 bin kişinin ekmek sahibi olacağı bir projeye çıkıyor CHP İl Başkanı ‘Bunun Antalya’ya ne faydası var’ diyor. Ya siz siyasetten bu kadar anlarsınız. Bu kadar insanın iş sahibi olmasını anladığınız gün belki, ne olur bilemiyorum ama siyasette daha iyi yerlere gelebilirsiniz.”

‘O KOLTUKTA OTURMA’

CHP İl Başkanı’nın Çallı Kavşağı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek Boğaçayı Projesi’nin “Ayranı yok içmeye projesi” şeklinde yaftaladığını belirterek eleştirilerine devam eden Türel, “Sen bunun Antalya’ya ne faydası olacağını hala anlamadıysan, gerçi yeni kongreleri oldu ama, ‘O koltukta oturma’ derler adama” dedi.

CHP’nin ‘istemüzükçü’ bir zihniyet ve önyargıyla projelerine yaklaştığını iddia eden Türel, “Biz şimdi bütün büyük projelerimizi vatandaşlarımıza soruyoruz. Ondan da rahatsız oldular. Çünkü niye, onlar hayatları boyunca ‘Millet bilmez biz biliriz’ dediler. Ama bizim istikametimizi millet çiziyor” şeklinde konuştu.

Aynı tutumu CHP’nin Kepezaltı – Santral Kentsel Dönüşüm Projesi için de sergilediğini savunan Türel, muhalefete yapıcı eleştirileri ortaya koyma çağrısı yaptı, “Bunu artık öğrenin” dedi.

SARI ÇİZMELER

Aynı şekilde Manavgat’ta inşaatına başladıkları 77 milyon liralık altyapı yatırımının yine CHP’nin hedefinde olduğunu kaydeden Türel, “İnşaatına başlayalı 2 ay oldu. CHP ilçe başkanı, arkadaşları sarı çizmelerini ayaklarına giymişler basın toplantısı yapıyorlar. Niye yapıyorlar, Menderes Türel bu hizmetleri yapmasın. Olacak iş değil. Bu iş 2 ayda biter mi? İnşallah yaza kadar tamamlamayı planlıyoruz” diyerek konuşmasına devam etti.

Bu çalışmanın ardından Manavgat’ta, ilçeye yakışır cadde düzenlemesi çalışmalarına başlayacaklarını belirten Türel, ancak Manavgat Belediyesi’nin zabıtasının devam eden altyapı çalışmalarını engellemek için her gün işi gerçekleştiren müteahhidin yanına gittiğini iddia etti. Türel, “Ben Manavgat’ın altyapısını yapıyorum. Bu nasıl bir duygudur, bu nasıl bir anlayış. Onlar istemeseler de yapacağız. Ama Manavgat’ta CHP’nin ilçe başkanı ve arkadaşları ancak basın toplantısında sarı çizme giyer, biz şantiyelerde sarı çizmeleri giyeriz” şeklinde konuştu.

ALANYA ENGELİ

Alanya’da ise ilçe merkezinde kolay ulaşılabilir bir noktaya hizmet binası yapmak istediklerini belirten Türel, merkezde böylesi binanın yapılabileceği bir arsayı tüm çabalara rağmen bulamadıklarını söyledi. Tek uygun arsanın arıtma tesisinin de bulunduğu bir yerde ortaya çıktığını kaydeden Türel, “Zamanında burası belediye hizmet alanına çevrilmiş. Dedik ki burada hizmet binamızı yapalım. Bu fikri ortaya bir koyduk baktık ki, Alanya Belediyesi de bu alanda kültür merkezi yapacakmış. Biz bu niyetimizi ortaya koyana kadar o da yoktu ortada” diye konuştu.

Alanya Belediyesi’nin bu nedenle söz konusu arsayı tahsis etmediğini aktaran Türel, bu nedenle Alanya Belediyesi ile davalı olduklarını açıkladı. Alanya’ya birlikte hizmet etme niyetine ilçe belediyesinin olumsuz yaklaştığını iddia eden Türel, şöyle konuştu:

“Yargı ne kadar verir bilemiyorum ama bu alanın tamamı Büyükşehir’e geçebilir. Ben ‘el ele hizmet yapalım’ diyorum. Ama sizin derdiniz Alanya’ya bu hizmet binası yapılmasınsa açıkça konuşun. Büyükşehir ‘Alanya’ya hizmet yapmasın’ deyin. Niye milleti kandırıyorsunuz? Şimdi hukuka gittiğimizde bu alanın tamamı Büyükşehir’e geçecek. Ben bunu söyledim ya, neymiş tehdit ediyormuşum. Neyi tehdit bunun? ‘Gelin birlikte hizmet yapalım’ demek tehditse kimse kusura bakmasın. Ama şunu da ifade edeyim, eğer bu alanın tamamı Büyükşehir’e geçerse buradan Alanya Belediye Başkanı’na sesleniyorum, ona kültür merkezi için gereken alanı ben tahsis edeceğim. Altına tekerlek koyup götürmeyeceğim. Alanya Belediyesi’ni hizmetten mahrum bırakmam.”

AKAYDIN’A ‘ZAT’ DEDİ

Bunlarla birlikte Antalya’da Ocak ayı itibariyle toplu ulaşımda kullanılan kartların değişiminin başladığını hatırlatan Türel, “Antalya’da bir Halkkart uygulaması çıktı. Mucidi benden önceki zat. Bana zat demiş mecliste de ben de ona ‘zat’ diyeyim” diyerek CHP Milletvekili Mustafa Akaydın’a yüklendi. Akaydın’ın Halkkart’ı Antalya’ya bela olarak sardığını, kendisinin de Halkkart ihalesine fesat karıştırma suçlamasıyla yargılanırken dokunulmazlık zırhına büründüğünü savunan Türel, “Biz bütün onların pisliğini temizleyeceğiz diye uğraşıyoruz” dedi.

Yeni yapılanma çerçevesinde kartların değişiminin ücretsiz gerçekleşeceğini ancak Halkkart içinde kalan bakiyelerin siyah plakalı kırmızı otobüsler ve hafif raylı sistemde bir süre daha harcanabileceğini kaydeden Türel, “Diyelim ki kullanamadılar, bizim karşımızda ‘Bu paraları ödeyeceksin’ diyebileceğimiz bir muhatap yok. Bizim dönemimizde kart uygulaması değişiyorken o zamanki firma bütün kullanılmayan bedelleri vatandaşa ödedi. Ama şimdi bu durum mümkün değil. Bizim dönemimizde ödenmesi öncesi sıkıntı çıkınca o zaman ki zat dedi ki, ‘Firmadan paranızı alamazsanız gidin Menderes Türel ödesin.’ Ben de bugün eğer Halkkart’taki paranızı alamazsanız gidin o zat ödesin demem lazım. Paraları Mustafa Akaydın’dan istesinler. Başka yapacak bir şey yok. Çünkü bu belayı Antalya’nın başına musallat eden zat kendileridir.”

BUDAK’A: ‘ÖĞREN DE GEL’

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da önemli hizmetleri birer birer hayata geçirirken CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın kendisi hakkında mecliste hizmette partizanlıkla itham eden bir soru önergesi verdiğini söyledi. Türel, “Budak’a soruyorum, Antalya’dan bu kadar habersiz misin? Büyükşehir’in yaptığı projelere bir bak. Boğaçayı, Konyaaltı sahil projesi, Tünektepe gibi önemli vizyon projelerin en az oy aldığımız Konyaaltı’nda olduğunu öğren ondan sonra gel yanımıza. Bunların milletvekili Antalya’dan habersiz. Çalakalem konuşuyorlar” diye konuştu.

500 BİN ÜYE HEDEFİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Rıza Sümer ise Antalya’da hedeflerinin şu anda 250 bin olan üye sayısını 500 bine çıkartmak olduğunu söyledi. Bunun nasıl gerçekleşeceğinin yol haritasını detaylarıyla anlatan Sümer, mahalle başkanlarına “Bu kutsal görevde mihenk taşı sizlersiniz” diye seslendi.57bfa45b600651e13d377b997f0e0324 9ac6c7ea0f9d188556b2fa2a93d5a3ff 0b343094bfdcfbe89c8ea78cb86edf6a dfc18a29be8f739f2d00e8ce7b0ded79 9999388a08156933f746fa7bb9360ba7 e7d198658273ec8c08007f92279b2bf4 0929a9ab08e366a51830468e72b58180 772ef1d43af495cf7d698a53dbfa9166 ae2fd077805e2a134deabfe8d8cba132

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle