Hoşgeldiniz  

Türel: “Evet diyerek başardık”

Semih Köken | 26 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türel: “Evet diyerek başardık”

Antalya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sizlerin sayesinde bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk, inşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız. Evet diyerek başardık. Hayırla bir yere varamayız. Her şey evet ile başlıyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreni öncesinde vatandaşlara seslendi. Antalya’nın bir büyük buluşmayı daha yaşadığını vurgulayan Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımız, belediyemizin hizmet binası, belediyemizin yaptığı kavşakların da aralarında bulunduğu yatırımlar ve açılışlar için bizleri şereflendirdiler. Bugün aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerimizin aileleri şehrimizdeler. Kahramanlarımızın yadigarları Antalya’nın misafiri olarak bizleri şereflendirdiler. Bu vesileyle buradan hep birlikte onlara söz veriyoruz. 15 Temmuz şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Nasıl ki, Çanakkale şehitleri 102 sene sonra gururumuz olmaya devam ediyorlarsa, 15 Temmuz şehitlerimizin, bütün şehitlerimizin isimleri de tarihe altın harflerle kazınmış olacaktır. Antalya olarak Cumhurbaşkanımızın huzurunda söz verelim. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
YATIRIM REKORLARI KIRIYORUZ
“Sizler Sayın Cumhurbaşkanımıza sevginizle, desteğinizle senelerdir, Türkiye’nin yolunu açtınız, Antalya’nın yolunu açtınız” diyen Türel şunları söyledi: “Hafızai beşer nisyan ile maluldür. Şu 15 senede Antalya’da neler yapıldı bir hatırlayalım, Alanya yolu, havalimanı yeni terminal ve pistleri, 1. Etap tramvay, Lara yolları, arıtma tesisleri, duble yollar, Kemer tünelleri, devlet hastanesi, öğrenci yurtları, Kaleiçi’nin altyapısı, adliye binası, köprülü kavşaklar, çevre yolları, stadyum, Antalya EXPO, 2. etap tramvay, Antalyaspor Tesisleri, işte hizmet binamız. 15 sene önce Duacı köyündeki çöpün kokusu bütün Kepez’e ve şehrimize yayılıyordu, bugün çöpten elektrik üreten tesisi yapıyoruz. Hem Antalya’da hem Alanya’da yapıyoruz. Artık Kepez santral kalkınıyor, Balbey kalkınıyor. Alanya, Manavgat’ta yatırım rekorları kırıyoruz.”
SADECE KIRSAL YOLLARA 150 MİLYON LİRA
Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Seneler önce 2B arazileri için kanun çıkarmak istedik, hayır dediler. 2012 senesinde, Büyükşehir Belediye Kanunu’nu değiştirdiğimizde hayır dediler. Kanunu onlara rağmen değiştirdik. Eskiden 539 köyümüze senede 10 milyon lira harcanıyordu. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar. Şimdi sadece yol yatırımı için 150 milyonu bir senede bütün köylerimizin yollarına harcıyoruz. Biz şimdi 10 kat daha fazlasını harcıyoruz. Bu parayla Finike’nin köyleri, Akseki’nin köyleri yol gördü, su gördü. Akseki’nin Susuzşahap Mahallesi’ne su getirdik şimdi belki ismini de değiştireceğiz.
HER ŞEY EVET’LE BAŞLIYOR
Bu yatırım ve hizmetlerin her zaman engellenmek istendiğini belirten Başkan Türel, “Ama bizi yolumuzdan alıkoyamadılar. Hizmet binamızın temelini atmış, dış cephesini tamamlamış, 2009’da o halde yüzde 70’ini bitirip bizden sonraki başkana teslim etmiştik. Tam 5 sene çivi çakmadan bıraktılar, çürümeye terk ettiler. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleriyle içinde çocuk kreşiyle birlikte akıllı binayı sizlerin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Sizlerin sayesinde bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk, inşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız. Evet diyerek başardık. Hayırla bir yere varamayız. Her şey evet ile başlıyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle