Hoşgeldiniz  

Türel: “Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kanuna attığım imzayı çerçevelettim”

Semih Köken | 13 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türel: “Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kanuna attığım imzayı çerçevelettim”

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, milletvekilli döneminde birçok önemli yasada imzası olduğunu, ancak sadece eğitimimde fırsat eşitliği yasası için attığı imzayı çerçeveletip evine koyduğunu söyledi. Türel, gençlere “Hayal etmekten korkmayın, hayallerinize ulaşmak için çok çalışın” diye seslendi.

Başkan Menderes Türel, geçen yıl başlattığı “Gençlerle Buluşuyoruz” projesi kapsamında Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Türel’i okulun Mehteran grubu Mehter Marşı ile karşıladı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de katıldı. Öğrenciler, Başkan Türel’i toplantının yapıldığı salona girdiğinde dakikalarca alkışladı.
BU BİR BAYRAK YARIŞI
Büyükşehir Belediyesi’nin, ASMEK kurslarındaki 8 binin üzerinde öğrencisiyle Antalya’nın en büyük eğitim kurumu gibi olduklarını kaydeden Başkan Türel, “Eğitim mutlaka önem verilmesi gereken bir husus. Bilgi çağı da bunu mecbur kılıyor. Eğer biz bilgiyi ıskalarsak geleceği de ıskalarız. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ciddi destek ve önem veriyoruz” dedi.
Geçmişte Türkiye’de eğitimin tek düze hale getirildiğini kaydeden Türel, şunları söyledi: “Türkiye’de eskiden tek tipleşme milletin bildiği bir gerçekti. Biz artık eğitim sisteminde önemli değişiklerle bu tek tipleşme gayretini geride bıraktık. Şimdi meslek liselerinde, imam hatiplerde okuyan kardeşlerimiz artık geleceğe daha emin adımlarla yürüyebiliyor. Mesleki eğitimde okuyan gençlerimiz üniversite sınavlarında yarışa bir adım geriden başlardı. Şimdi eşit şartlarda sınavlara girebiliyorlar. Sizler için çalışıyoruz. Daha yapacaklarımız var. Bizlerden sonra da sizler eksikleri tamamlamaya devam edeceksiniz. Bu bir bayrak yarışı. Her gelecek nesil bir öncekinden daha müreffeh daha iyi bir gelecek için mücadele edecek.”
4+4+4 İLE GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR
TBMM’de milletvekili iken çok sayıda önemli yasada imzasının olduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Ancak en önemlisi eğitimde 4+4+4 Yasası için attığım imzadır. Bu imzamı çerçeveletip evime koydum. Çok sıkıntılar yaşadık. Mecliste yasayı gerçekleştiriyorken bizleri darp etmeye çalıştılar. Sizlerin önünü açma gayreti gösteriyorken hakaretlere uğradık. Sizlerin geleceğini aydınlatma noktasındaki kararlara, gayretlere hep darbe vurmak için çalıştılar. Ama Allah’ın izniyle başardık. Meslek liselerinde okuyan kardeşlerimizin üniversite sınavlarında diğer arkadaşlarıyla eşit şartlarda yarışması mümkün oldu. Ama her şey sizlerin geleceği için. Bu yasayla Türk Milli Eğitimi’nin ve gençlerin önü açılmıştır” dedi.
İMAM HATİP LİSELERİNİ TEHDİT GİBİ GÖRDÜLER
İmam hatip liselerinin bir dönem birilerine göre tehdit gibi görüldüğün altını çizen Türel,
şöyle devam etti: “Bu birilerine göre tehditti. Bu anlayış toplumu parçalamak için çalışanları rahatsız etti. Senelerce imam hatiplere izin vermediler. Hep geride kalmalarını sağladılar. Oysa buralarda milli ve manevi değerleri güçlendiren bir anlayış ile eğitim veriliyor.  Şimdi baktığınızda Türkiye’yi idare eden kadroların çoğu imam hatip liselidirler. Ülkeyi bakın nereden nereye taşıdılar. İmam hatip liseleri korkulacak yerler değil. Ülkenin başına getirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı bile yetiştirecek kadar önemlidir”.
ÖGRENCİLER PROJELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Antalya’da yapılmakta olan projelerin öğrenciler tarafından dikkatle takip edilmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Türel, “Yarın bu sıralardan çıktığınızda bu makamlarda sizler oturacaksınız. Bu milletin geleceği için çalışacaksınız. Azim gayret ve çalışmak sizleri başarıya ve sonuca ulaştırır” diye konuştu.
HAYAL ETMEKTEN KORKMAYIN
8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, ‘Hayal etmekten korkmayın, hayallerinize ulaşmak için çok çalışın’ sözünü hatırlatan Başkan Türel, “Sadece çalışarak değil, hem çalışıp hep tevekkül edeceğiz. Hayırlısını isteyerek dua edeceğiz. Bugünlerde gençlik yıllarınızı bir dinamizm ile yaşıyorsunuz. Planlı çalışmanızı öneriyorum. Her şeye eşit zaman ayırın. 8 saat uyuyorsanız geri kalan saatlerde çalışacaksınız demiyoruz. Yeteri kadar ders çalışacak, yeteri kadar da sosyal aktivite yapacaksınız. Bu şekilde dengeyi koruyacaksınız. Unutmayın her zorluğun arkasında bir rahatlık vardır” ifadelerini kullandı.
MANEVİ ZENGİNLİK OLMAZSA HUZUR OLMAZ
2014 yılında tekrar göreve geldiklerinde bir kalkınma hamlesi başlattıklarını vurgulayan Başkan Türel, Antalya’daki yaptıkları kavşakların, raylı sistem hatlarının, vizyon projelerin daha sağlıklı ve huzurlu bir Antalya demek olduğunu söyledi. Türel, “Manevi kalkınmayı sağlamayan toplumlar maddi kalkınmayı sağlasalar da ömrü kısa olur. O yüzden bizler hem maddi hem manevi kalkınmayı önemseyeceğiz. Bir ülkenin, bir şehrin kalkınmış olması, huzur olmazsa bir şey ifade etmez. Dünyanın en gelişmiş şehrinde bile manevi zenginlik yoksa huzur olmaz” şeklinde konuştu.
EĞİTİME CİDDİ DESTEK VERİYORUZ
ASMEK’ler ile Antalya’da öğrenci sayısı en yüksek, en büyük mesleki eğitim kurumu olduklarını dile getiren Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “8 bin 160 kursiyerimiz eğitim alıyor. Kurulduğu 2006 yılından bu yana 158 bin kursiyerimiz olmuş.  Bugüne kadar 118 okulun bakım ve onarım işlemleri için 1 milyon 855 bin TL harcama yaptık. Milli Eğitimle protokol imzalayarak Antalya’da 19 ilçemizde 2 bin 508 öğrencimize cüzi de olsa maddi destek imkanı sağlıyoruz. Başarılı öğrencileri aileleriyle birlikte 5 yıldızlı tatille ödüllendirmeye devam edeceğiz.Özel gereksinimli öğrencilerimiz için Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) gerçekleştirdik. Engelli hizmet merkezimizle de engelli bireyler ve ailelerinin sorunlarını çözüyoruz.”
EXPO 2016 İLE ÇEVRE BİLİNCİNİZ ARTACAK
Öğrencilere EXPO 2016 ile ilgili bilgi veren Başkan Türel, EXPO’yu olimpiyatlara eşdeğer olarak gördüğünü söyledi. Türel şunları kaydetti: “EXPO Türkiye’de ilk defa Antalya’da yapılacak. İki farklı EXPO var. Büyük EXPO ve Temalı EXPO. Temalı EXPO’yu 6 ay sonra devam ettirme şansınız var. Biz de bu nedenle temalı olanı istedik. Temayı çiçek ve çocuk olarak belirledik. Çiçek önemsediğimiz çevremizi, çocuk da gençlerimizi ifade ediyor. Parklar, oyun parkları var. Gençler burada doğa ve çevre bilincini çok daha yüksek bir şekilde elde edebilecek. Dünyadaki örneklerinden bir takım kazanımlar olacak. Geleceğimizi ifade eden bir temayla gençlerimize yönelik bir EXPO projesi Antalya’da olacak.”
BİZ YAPIYORSAK ESKİSİNDEN GÜZEL OLUR
Başkan Türel, öğrencilere toplu ulaşımda devreye giren Antalya Kart sistemini anlattı. Türel, yeni sistemin teknolojik olarak eskisinden çok daha iyi ve farklı olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Otobüse bineceğiniz durağa veya otobüsten ineceğiniz durağa cep telefonundan kaç dakika sonra varacağınızı kart sistemi sayesinde göreceksiniz. Duraklarda da hangi otobüsün kaç dakika sonra geleceği yazacak. Akıllı telefon uygulamaları veya internetle siz ders çalışırken, masanızın başında yakınınızdaki durak numarasını girerek beklediğiniz aracın kaç dakikaya geleceğini öğrenebileceksiniz. NFC sistemi ile de ödeme mümkün olacak. Bu sistemle telefon ile uzaktan para ödemesi veya kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz.”

Başkan Türel, konuşmasının ardından imam hatip liseli gençlerin sorularını yanıtladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle