Hoşgeldiniz  

TUI yeni uçağına 1 milyon turist getireceği Antalya’nın ismini verdi

Semih Köken | 01 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

TUI yeni uçağına 1 milyon turist getireceği Antalya’nın ismini verdi

Dünya seyahat devi TUI, bu yaz Türkiye’ye yaklaşık 1.5 milyon müşteri getirmeyi planlıyor. Bu plan çerçevesinde Antalya’ya 1 milyon turist getirmeyi planlayan TUI, büyüme stratejisinin kilit konumdaki destinasyonu olması nedeniyle en yeni uçaklarından birisine “Antalya” adını verdi.

Resmi isim verme töreni, uçağın isim verme annesi olarak seçilen Dünya Şampiyonu Jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı’nın katılımıyla bugün Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu,

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Büşra Özdemir, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, TUI Hollanda Genel Müdürü Arjan Kers, Antalyalı turizmciler ve TUI’nin Antalya isimli uçağı ile gelen acenta yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

“Tatilcileri 40 yıldan uzun süredir Türkiye’ye getiriyoruz”

OR8903 uçuş numarasıyla Amsterdam’dan gelen PH-TFO kayıt numaralı Antalya isimli uçak 12:45 itibarıyla Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. İsim verme töreniyle ilgili olarak TUI Türkiye temsilcilerinin yanı sıra isim verme uçuşunda Hollanda’dan gelen yolculara eşlik eden TUI Hollanda Genel Müdürü Arjan Kers açıklamalarda bulundu.

“Tatilcileri 40 yıldan uzun süredir Türkiye’ye getiriyoruz” diyen TUI Hollanda Genel Müdürü Arjan Kers, sözlerine şu şekilde devam etti: “Antalya, harikulade plaj ve kültür karışımıyla tüm pazarlardaki TUI müşterileri tarafından rağbet gören bir yerdir. Bu yaz kapasitemizi artırmış olmaktan ve dolayısıyla daha fazla sayıdaki müşterinin bu destinasyonun sağlayacağı olanaklardan yararlanmasını sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

“Antalya sadece bir yaz destinasyonu değildir”

Törende konuşan Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz ise, turizm ve seyahat sektörünün 2 yıl boyunca sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, “Artık önümüze bakmalıyız. İyi haberlerin vakti geldi. Bugün bunun ilk startını verdik.

Avrupa kıtasındaki slotlara bakarsak pazar büyüyor. Misafirlerimizi Yaz döneminde Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ancak Antalya sadece bir yaz destinasyonu değildir. Kış aylarında da çok güzel şeyler sunuyoruz. TUI’ye uçağına Antalya ismini verdiği için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

“Avrupa turizminin başkenti olmaya da adayız”

“Bugün önemli bir gün” diyen AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ise, “Avrupa turizmi bizim için son derece önemli ve bizi bekleyen bir talep olduğunu da biliyoruz. Antalya olarak Avrupa turizminin başkenti olmaya da adayız. Misafir memnuniyeti garantisi verebiliyoruz” dedi. Başkan Yağcı, TUI’ye de uçağına Antalya ismini vermesi nedeniyle teşekkür etti.

“140 ülkeden turist ağırladık”

TUI’nin dünya seyahat sektörü için çok önemli bir marka olduğunu söyleyen Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu da, “Uçağına Antalya ismini vermesi nedeniyle TUI’ye teşekkür ediyoruz. Antalya olarak milyonlarca turist ağırlıyoruz ve ağırlamaya da devam edeceğiz. 140 ülkeden turist ağırladık. Antalya olarak TUI’nin yapacağı çalışmalara her türlü desteği vermeye de hazırız” diye konuştu.

“TUI’nin başarısı tesadüf değil”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Büşra Özdemir de, TUI’nin dünyanın en büyük seyahat şirketi olmasının tesadüf olamadığını belirterek, “TUI’nin uçağına Antalya ismini vermesi bizleri gururlandırdı. 2022 yılında güzel bir turizm sezonu geçirmeyi diliyorum” dedi.

“Güvenli Turizm Sertifikası ile tüm önlemleri aldık”

Törende son konuşmayı ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptı. Turizmin huzur, barış ve sağlıklı bir ortamda yapılabileceğini belirten Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Türkiye olarak misafirlerimizin huzurlu, nitelikli ve sağlıklı tatil yapabilmeleri için Güvenli Turizm Sertifikası ile tüm önlemleri aldık.

Nitekim bu sertifika ve önlemlerle rakiplerimize göre daha az kayıp yaşadık. Şimdi tekrar eski günlere dönmek için çalışıyoruz. 2 yıl aradan sonra Belçika ve Hollanda’dan Türkiye’ye yönelik faaliyetlerine başlayan TUI’ye ayrıca teşekkür ediyoruz. Barış ve sağlık dolu bir dünya diliyoruz” diye konuştu.

“Bu seferki uçuş özel bir uçuştu”

Havayolunu yeni uçaklarla modernize eden TUI, turizm destinasyonlarıyla olan uzun süreli ortaklığını vurgulamak için yeni Boeing 737- 8 tipi uçaklarına, destinasyonların isimlerini veriyor. Uçağı Antalya’ya uçuran TUI Kaptanı Robbert Gijsbertse yaptığı açıklamada “Daha önce Antalya’ya pek çok kere uçtum ancak bu seferki uçuş özel bir uçuştu.

Tekrar burada olmak çok güzel ve uçaktaki tüm yolcular ve mürettebat, iki yıl aradan sonra Türkiye’de tekrar tatil yapma deneyimini yaşayacak olmaktan dolayı heyecanlıydı” dedi. Türkiye, Tunus & Fas, TUI Musement Head Of u Alessandra D’Angelo ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Bugünkü isim verme etkinliği, TUI’nin Türkiye’deki turizme yönelik taahhüdünün başka bir örneğidir. Etkinliğimizin düzenlenmesine yardımcı olan ve etkinliğimize katılarak bu önemli günde yanımızda olan tüm ortaklarımıza, en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.”

“TUI, Türkiye ile uzun süreli bir ilişkiye sahip”

TUI Grubu Türkiye Satın Alma Müdürü Hasan Öztürk de, şu ifadelerde bulundu: “TUI, Türkiye ile uzun süreli bir ilişkiye sahip. Kapasitemiz arttıkça müşterilere yalnızca TUI’den rezervasyon yaptırılabilecek tatiller sunmaya devam etmek amacıyla yeni ve mevcut ortaklarımızla yalnızca bizimle çalışacakları şekilde işlerimizi büyütme çabasında olacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle