Hoşgeldiniz  

Traktör konvoyuyla darbe girişimine tepki

Semih Köken | 25 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Traktör konvoyuyla darbe girişimine tepki

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde darbe girişimi traktör ve iş makineleriyle oluşturulan konvoyla protesto etildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti sürerken, dün 41 mahalle muhtarının öncülüğünde darbe girişimine tepki konvoyu oluşturuldu. Çiftçilerin traktör ve iş makineleriyle katıldığı konvoy Gödene Caddesi, Ahmet Aliağa Bulvarı, Hali Çıvgın Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda tur attı. Konvoya katılanlar araçları Türk bayraklarıyla süslerken, özel hazırlanan ses cihazlarıyla traktör üzerinden şiir, ezan ve sala okundu. Cumhuriyet Meydanı’na konvoyların önünde kortej yürüyüşüyle gelen muhtarlar ise meydanda devam eden demokrasi nöbetine katıldı.

Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Kuran, ilahi ve şiirler okundu, darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren şehitler için dua edildi.

Belediye Başkanı Çetinkaya, vatan, özgürlük ve milli irade söz konusu olduğu zaman insanların nasıl birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olabileceklerinin en güzel göstergesinin demokrasi nöbetleri olduğunu söyledi. Kumluca’da demokrasi nöbetlerini her gün farklı bir kurumun üstlendiğini aktaran Başkan Çetinkaya, “Bu akşamki demokrasi nöbetimizin organizesini mahalle muhtarlarımız yaptı. Traktörleri ve iş makineleriyle bizlere demokrasiye nasıl sahip çıkacaklarını gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Demokrasi nöbetimiz, cumhurbaşkanımız ‘tamam’ diyene kadar devam edecektir” dedi.

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sarıcasu Mahalle Muhtarı Mustafa Tüfekçi, darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını, demokrasiye sahip çıkmak, halkın iradesini ortaya koymak adına tepkilerini traktör konvoyuyla göstermek istediklerini kaydetti.

Eski Cami Mahallesi Muhtarı İbrahim Songur da birlik, beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıktıklarını vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle