Hoşgeldiniz  

TOZU DUMANA KATACAKLAR

SEMİH KÖKEN | 24 Eylül 2014 | Gündem A- A+

endurobastop_mustafagul endurobastop_1 endurobastop_2 endurobastop_6 endurobastop_7 endurobastop_bayramali endurobastop_haydargumruk

 

 

Halil ÖNCÜ-KEMER

 

Dünya ekstrem Enduro motosiklet takviminin en önemli yarışlarından biri olan ve 2010 yılından beri Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky’ın 5. Organizasyonu için geri sayım başladı. Beşinci yılında uluslararası enduro motosiklet camiasından geniş katılıma sahne olan yarışa İngileter’den Kanada’ya uzanan 38 ülkeden 250’nin üzerinde sporcu şampiyon olmak için yarışacak. Yarışa Evsahibi Kemer’den de Kemer Enduro Kulübü Sporcuları da katılacak.

 

26-28 Eylül tarihlerinde Kemer Enduro Kulübü ve Xventure işbirliğiyle düzenlenen yarış öncesi Tahtalı zirvesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ile Türkiye Redbull Spor ve Etkinlikler Müdürü Mert Güvenç, organizasyon Komitesinde görev alan Martin Freinademetz katıldı.

 

Toplantı sonrası aralarında Jonny Walker, Graham Jarvis ve Andreas Lettenbichler gibi dünyanın en iyi uluslararası enduro motosikletçilerinin de bulunduğu profesyoneller görsel bir şölen sundu. Şölen sonrası basın mensupları ve sporculara zirvede bulunan Shakespeare Coffee & Bistro Mountain tarafından yemek verildi.

 

Semih Özdemir, “ Kemer markasına önemli bir katkı sağlıyoruz”

 

Yarışların 5.sine ulaştıklarını ve bu yıl yarış konseptinde birtakım yenilikler yaptıklarını belirten Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, “2013 Yılındaki organizasyonumuzdan sonra bu yıl için parkurlarımızda biraz değişiklikler yapıp daha da zorlu hale getirdik. Beklentilerimizin üzerinde bir yarışçı kaydı ile karşılaştık. Bu bizi çok mutlu ediyor. Biz 5.yıla özel farklılıklar, etap çalışmalarımız ve duyurularımızdaki yoğunluk nedeniyle bu sayının artığını düşünüyoruz. Etaplarımız bu sene daha zorlu olacak. Cuma günü sahilde 50 şer kişilik gruplar halinde yavaştan en hızlı motorcuların geçişi ile start alınacak. Cuma günü yaptığımız orman yarışımızda da Kemer yakınlarındaki ormanlık patikaların yanı sıra bunu biraz daha bölgeye yaydık. Km. bazında da yükselttik parkuru ve daha keyifli bir hale getirdik. Son gün yapılan ve Çamyuva’dan alınan start ile başlayacak dağ yarışımızın da konseptini değiştirerek ilk bölüme kesme boğazında zorlu etaplar ile  son 10 km. de de zorlu bir bölüm ekledik. Kemer markasına önemli bir katkı yaptığına inandığımız Red Bull Sea to Sky Kemer Motosiklet yarışının kazasız belasız geçmesi dileklerimle, iyi bir yarış diliyorum” dedi.

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül “Enduro, Kemer için bir markadır”

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise yaptığı konuşmasında Kemer’in artık Enduro ile bir marka haline geldiğini söyleyerek “Geçen yıl Redbull ve Enduro Kulübündeki arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde bu işin yarış bittikten sonra başlamasını bize daha çok katkı sağlayacağını söylemiştik. Onlarda sağ olsunlar bizim bu sözümüze dayanaraktan geçen yılki yarışlar bittikten sonra çalışmalara başladılar. Yarışı daha heyecanlı nasıl hale getiririz diye. Bu organizasyonu artık bir festival havasına koymamız gerektiğini düşündük ve bunu bu sene gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu sene 260 sporcunun bu organizasyona katılması ile artık bu bölge enduro da bir marka haline gelmiştir.”

 

Kemer Kaymakamı Köse “ Gidip yerinde görüyorum, parkurları biliyorum ve bu yıl parkurlar oldukça zorlaştırıldı”

 

Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ise yaptığı konuşmasında heyecanı dile getirdi ve şunları söyledi: “ Olağan üstü bir mutluluk, sevinç ve heyecan içindeyiz. Bu organizasyonun her sene daha güzel, daha kalabalık daha özellikli olduğunu görüyoruz. Katılımlar daha fazla. Geçen seneye göre bu yıl katılımcı sayısı nerdeyse ikiye katlandı. Belki de böyle başarıl organizasyon devam ederse gelecek yıl beklide katılımcı sayısının artması sonrasında seçmelere gidilecek.  Gidip yerinde görüyorum, parkurları biliyorum ve bu yıl parkurlar oldukça zorlaştırıldı. Bu organizasyona destek veren ana sponsorumuz Redbull olmak üzere, Tahtalı Teleferik Genel Müdür Haydar Gümrükçü’ye, Kemer Enduro Motosiklet Başkanı Semih Özdemir ve diğer tüm kulüp üye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Olağan üstü çalışıyorlar. Bir yıldır bu çalışma içindeler. Bu organizasyon bir yılda olan bir çalışma değil. Hiç birinin bu işte maddi bir menfaati yok. Hatta birçoğu cebinden para harcıyor, zaman harcıyor. Böyle bir güzellik ortaya çıktı. Umuyorum bundan sonraki yıllarda da daha iyi ve güzel olacak. Seyri güzel, heyecanlı ve kazasız belasız bir yarış diliyorum” dedi.

 

Haydar Gümrükçu “ Bu organizasyon ile büyük bir keyif duyuyoruz.

 

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ise yaptığı konuşmasında “Zirvedeki bir grup Redbull ve zirvedeki birçok insan Hard Enduro için burada birlikte olmaktan ayrı keyif duyuyoruz. Enduro’yu burada Redbull ile birlikte yapmak hakikatten Olympos Teleferik açısından bizim için bir ayrıcalık. Değişik bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Burada yapacağımız motorlu tek yarış bu olacak sanırım. Diğer sporlara da önem veriyoruz ama bunu diğerlerinin daha üstünde görüyoruz. Bence Antalya’nın yaptığı en önemli yarış. Daha çok dile getirip, parlatmamız gerekiyor” dedi.

 

Shakespeare Coffee & Bistro Mountain’den sporculara ve basına yemek

 

Toplantı ve sporcuların gösterisi sonrası Tahtalı zirvenin lezzet durağı olan Shakespeare Coffee & Bistro Mountain’de sporcu ve basın mensupları için bir yemek verdi. Tesisin ikinci katında verilen yemeğe katılan sporcular ve basın mensupları karşılıklı olarak sohbet etme imkanı buldu. Yemekte aynı masayı paylaşan Enduro sporunun ünlü isimleri  Graham Jarvis,Paul Balton, Eric Themel ile Kemerin başarılı Endurocuları  Mehmet Özdemir, Burak Özdemir ve Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir ilgileri ve destekleri için Shakespeare Coffee & Bistro Mountain çalışanlarına teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle