Hoşgeldiniz  

Toplu taşımaya MOBESE

SEMİH KÖKEN | 27 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da toplu taşıma araçlarının içlerinin kamera ile izleneceğini açıkladı. Başkan Türel, Tarsus’ta bir minibüs şoförü tarafından hunharca öldürülen Özgecan Aslan olayından sonra, toplu taşıma araçlarının kamera ile izlenmesine yönelik projeyi hızlandırdıklarını belirtti. Türel, toplu taşıma araçlarının hem adım adım izleneceğini hem de içlerinin kontrol altına alınacağının altını çizen

ŞOFÖRLERE AĞIR CEZA VERİRİZ
Başkan Türel, sistemi kapatan toplu taşıma araç şoförlerine ise büyük ceza vereceklerini de vurgulayarak, “Toplu taşıma araçlarına yeni bir sistem üzerinde çalışıyorduk. Ama Özgecan hadisesinden sonra daha da önemli hale geldi. Arkadaşlarımız hukuki olarak çalışıyorlar. Sistemi kapatana veya kapatmaya çalışana da çok ağır cezalar vereceğiz. Teknolojik imkanları vatandaşın yararına kullanmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYEYİ YÖNETMEK KOLAY DEĞİL
Büyükşehir Belediyesi’ni en iyi şekilde yönetmek adına neredeyse geceli gündüzlü bir gayretin içinde olduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Tabi her şeyi bir anda yapabilmek mümkün değil. Bir taraftan belediyemizin kurumsal yapısını güçlendirmek, belediyemizin yapısal renovasyonunu sağlama, diğer taraftan yeni sınırlarımız içerisinde teşkilatlanma faaliyetleri, diğer taraftan da sadece birkaç sene değil beş senelik yatırım programımızı planlama gibi oldukça ağır bir süreci arkadaşlarımızla beraber çalıştık” dedi.

AKILLI BELEDİYE SUNUMU YAPILIYOR
Teknolojiye dayalı çok farklı projelerinin olduğunu belirten Başkan Türel, “Akıllı belediyeyle ilgili geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Bize ABD’den, Avrupa’dan gelip akıllı belediyeler ile ilgili sunum yapıyorlar” dedi. Ekonominin yatırımla büyüyeceğine de değinen Başkan Türel, memlekete ne kadar yatırım yapılırsa o kadar çok kazanan olacaktır. Bir memlekette yatırım yapılmazsa ekonomi durur. İstihdam sorun haline gelir. Hizmette olmadığı için kentin sorunları da alt alta biriktiğinde ciddi sorun yumağına dönüşür” diye konuştu.

YATIRIMDA YAPAR BORÇTA ÖDERİZ
Antalya’da belediye başkanlığı yapıp, ekonomik sorunlardan şikâyet etmenin doğru olmadığını belirten Başkan Türel, “2 katrilyon üzerinde bir borç devraldık. Biz bu borcu da öderiz, yatırım da yaparız. Esnafımıza, işadamlarımıza borcumuzun hemen hemen tamamını kapatmış durumdayız. Tabi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne mal satan esnafımız, parayı ne zaman alacağını bilemediği için ciddi fiyat artışlarıyla mal satıyordu. Şimdi biz on-line sistemle hesabına geçiyoruz. Belediyemizin 235 milyon bir borç ödemesini gerçekleşti” dedi.y8exaw4z9e454yn5rf0dmby2j5

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle