Hoşgeldiniz  

Topaloğlu’ndan gözyaşlı veda

SEMİH KÖKEN | 26 Mart 2014 | Gündem A- A+

Göynük Belediyesi ile turizmcileri bir araya getiren Bizim Sokak’ın son toplantısında, duygusal anlar yaşandı. Turizmcilerin kendisinden övgülerle bahsettiği Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, göz yaşlarına hakim olamadı. Turizmcilere teşekkür plaketi veren başkan Topaloğlu, bölgenin kalkınması için elinden geleni Necati Hoca olarak yapacağını söyledi.

Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde aday olmayacağını geçtiğimiz yıl açıklayarak, siyasi gündemde geniş yankı uyandıran Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, gözyaşlarıyla veda etti. Başkan Topaloğlu ve turizmciler, Bizim Sokak etkinliğinin son toplantısında bir araya geldi. Mirage Park Otel’de önceki gün akşam gerçekleştirilen toplantıda, oldukça duygusal anlar yaşandı. Toplantıya katılan turizmciler, tek tek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

ÇALIK: BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR

Toplantının açılışında konuşan Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) eski Başkanı Mustafa Çalık, 2014 yılının bol kazançlı ve hayırlı olmasını diledi. Çalık şöyle konuştu; “Göynük’teki turizmciler olarak bir taraftan da üzgünüz çünkü değerli başkanımız Necati Topaloğlu ile 10 yıldır beraberdik. Turizmciler olarak bize karşı olumlu ve yararlı desteklerini gördük. Başkanımız Göynük’e çok değerli hizmetlerde bulundu. Bilhassa eğitim ve öğretimle ilgili tesisler yaptı. Türkiye’de bu kadar çok tesisin yapıldığı hiçbir belde yoktur hatta dünyada az rastlanılan bir durumdur. Giderayak çok güzel bir spor salonu yaptı. Başkanımız burada yaşayacak ve kendisinin her zaman başımızın üzerinde yeri var. Başkanımızı inşallah gelecek yıllarda daha üst mevkilerde görmek isteriz. Çok teşekkür ediyoruz.”

AYIK: İNŞALLAH KENDİSİNİ TBMM’DE GÖRÜRÜZ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, böyle bir akşamda hep beraber olmanın çok güzel olduğunu ancak bunun bir de hüzünlü bir tarafının bulunduğunu kaydetti. Başkan Topaloğlu ile 10 yılı aşkın bir süredir birçok alanda beraber çalıştıklarını hatırlatan Ayık, Belediye Başkanı olarak Topaloğlu’nun sadece Göynük’e değil, Türk turizmine de çok ciddi katkılar sağladığını söyledi. Başkanın yapmış olduğu birçok öncü çalışmalarla Göynük’ü Kemer’in en seçkin beldelerinden bir tanesi yaptığını anlatan Osman Ayık, “Bunun aksini söylemek nankörlük olur. Sayın Başkanın özverili çalışması, emekleri ve katkıları yadsınamaz. Bir anlamda örnek bir belediye başkanlığı ve yerel yöneticilik profilini çizdi. Görevini yarı yolda bırakmasın ve devam etsin istiyorduk. Keşke Kemer’in belediye başkanlığına aday olsaydı ve inşallah kazansaydı. Bu başarılı çalışmalarını tüm ilçe için gerçekleştirseydi. Şahsen ben bundan mutluluk duyardım. Tabiî ki belli bir müddetten sonra insanlar yorgunluk da duyabilir. Ben böyle addediyorum. Sayın başkanımız uzun ve yorucu çalışmalardan sonra yoruldu. Bir miktar ara verip dinlenecek belki ama eminim ki önümüzdeki dönemde ülkemize başka alan ve noktalarda çok daha farklı katkıları olacaktır. Siyasette kalırsa da inşallah kendisini TBMM’de görürüz. Başkanım, bizim içimizde her zaman gönüllerin başkanı olarak kalacak. Bundan sonraki döneminde de kendisine başarılar diliyorum ama bizi de unutmasın. Gönüllerin başkanı derken, hep başka bir kenarda durmasın ve hep yanımızda olsun. Biz vefalı olacağız, başkanım sizi unutmayacağız. Siz de bizi unutmayın” dedi. Konuşmasının ardından Ayık, Başkan Topaloğlu’na otelciler adına şükran plaketi ile bir kalem verdi.

TOPALOĞLU: SİYASET DÜZGÜN YAPILMALI

Yaklaşık 10 yıldır beraber olduklarını ve bu zaman zarfında uyumlu çalışarak, beldeye çok güzel şeyler yaptıklarını aktaran Başkan Topaloğlu da “Bilhassa eğitim konusunda sizlerin desteği hiçbir zaman yadsınamaz. Çok güzel bir birliktelik sağladık ve 10 yıl devam ettirdik. Göynük’ün imar planı başta olmak üzere her işi bitti. Alt yapısı dahil olmak üzere kendi paramızla ihaleye çıktık. Bir gazete, ‘Göynük Belediyesi bütçesini sıfırladı’ diye yazmış. Harcadım harcadım bitiremedim ve bugün itibariyle 5 milyon 64 bin lira para var. Bu siyaset düzgün yapılmalıdır. Birileri ‘sıfırladı’ diyor. Sıfırlamaya çalıştım ama harcıyoruz ancak ha bire çoğalıyor. Bülent Arınç’ın, ‘Allah verdikçe veriyor’ dediği gibi ben ne yapayım? Atacak halimiz yok” diye konuştu.

“DARGIN VE KIRGIN DEĞİLİM”

 

“Sizleri unutmamız mümkün değil çünkü dostane olarak her zaman birbirimize yanaştık” diye konuşan Başkan Topaloğlu, kanunların kendisine verdiği yetkiye dayanarak her zaman yatırımcının önünü açtıklarına işaret etti. Topaloğlu, duygusal konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Yatırımcı olursa ülke ayakta durur. 1985 yılında buraya öğretmen olarak geldim ve buralar bomboştu. Göynük’ün nüfusu 750 kişiydi ve 60 öğrencimiz vardı. Bugün Göynük’te 1500 öğrenci ve 6 bin 500 nüfus var. Burada yaşayacağız. Siyasetten çekilmem, midemdeki rahatsızlıktan dolayıdır ve hiç problemim yok. ‘Dosyası ve kaseti vardı’ diyorlar. Benim hiçbir sıkıntım yok ve halkta karşılığını gördüm. Kimseye dargın ve kırgın değilim. Bölgemizin kalkınması için elimizden geleni Necati Hoca olarak yapacağım. Bundan da hiçbir kimsenin şüphesi olmasın. Her şey gönlünüzce olsun.” Başkan Topaloğlu, konuşmasının ardından toplantıya katılan turizmcilere teşekkür plaketi verdi. topaloglundan-gozyasli-veda73faef11590649d1f93d

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle