Hoşgeldiniz  

TKB Kemer’den iftar yemeği

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi’nin yeni Başkanı Hacer Akdağ, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte üyeler ve ailelerine Kemer’de bulunan Botanik Resort Hotel’de iftar yemeği verdi.

Yemeğe birliğin Kemer Şubesi’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Şule Kilit de katılırken, iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan TKB Kemer Şubesi Başkanı Akdağ, neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan TKB’nin 1924 yılında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile kurulduğunu söyledi. Amaçlarının Atatürk ilkeleri ile Türk kadınına verilen hakları korumak ve kullanılmasını sağlamak olduğunu belirterek, kadının erkeği de yetiştiren anne olduğundan eğitimine önem verilmesini sağlamak olduğunun altını çizdi.

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi’nin 1992 yılı Eylül ayında kurucu başkan Şule Kilit ve arkadaşları tarafından kurulduğunu da sözlerine ekleyen Akdağ şunları söyledi; “Sayın Şule Kilit döneminde iki defa 81 il temsilcisi, KKTC ve Türki cumhuriyetlerinin temsilcilerinin katılımı ile Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümü etkinliği 400 katılımcı ile Kemer’de yapılmıştır. Kemer Hatıra Ormanı, Kemer Lisesi’ne kütüphane, okuma yazma kursları, okullara meslek tanıtımları, meslek edinme kursları, giysi ve erzak dağıtımları yapılmış, fırınlarla anlaşma yaparak “Koy sepete” ekmek kampanyaları, paneller, konferanslar ve daha birçok projeye imza atılmıştır. Sayın Şule Kilit’e Kemer Gözcü Gazetesi tarafından yılın başarılı kadını plaketi verilmiştir. 16 yıl boyunca yaptığı başarılı başkanlık döneminin ardından Sayın Şule Kilit’e, Genel Başkan sayın Avukat Sema Kendirci ve yönetim kurulu tarafından Onursal Başkanlık ünvanı verilmiştir. Sayın Şule Kilit halen bizleri yalnız bırakmamakta ve birlikte çalışmaktayız. Kendilerine hizmetlerinden dolayı minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Derneğimizin 17. yılında Başkanımız olarak sayın Binnaz Kum seçilmiştir. Sayın Kum’un döneminde de okuma-yazma kursları, giysi ve erzak dağıtımı, yardıma muhtaç öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımları, engellilere tekerlekli sandalye alımı yapılmış, Kemer tanıtımı noktasında da birçok çalışma yapılmıştır. Sayın Kum, annesinin rahatsızlığı nedeni ile başkanlık görevini altı yılın ardından bırakmasına rağmen yeni yönetimimizde de yer alarak çalışmalarına devam etmektedir. Kendisine derneğimiz ve Kemer adına yapmış oldukları çalışmalar nedeni ile teşekkür ederi” dedi.

Haziran ayında yapılan Genel Kurul’da yeni yönetim ise şöyle oluştu, Onursal Başkan Şule Kilit, Başkan Hacer Akdağ, Başkan yardımcısı Hatice Şeker, Sekreter Saime Gülşen, Sayman Burçin Çakın, Fethiye Şeker ve Meral Akbaba. Yönetim kurulunun üyelere tanıtılmasının ardından bir konuşma yapan Onursal Başkan Şule Kilit, derneğin kuruluş çalışmaları ve bugüne kadar gelinen süreçte yaptıkları çalışmaları aktardı. 6 yıl boyunca Başkanlık görevini sürdüren Binnaz Kum’a teşekkür eden Kilit, yen başkan Hacer Akdağ’a ise görevinde başarılar diledi.   Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle