Hoşgeldiniz  

Temizlik işçilerine iş sağlığı güvenliği eğitimi

Semih Köken | 28 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Temizlik işçilerine iş sağlığı güvenliği eğitimi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan 600 temizlik işçisine, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI BUNYESINDE GOREV YAPAN 600 TEMIZLIK ISCISINE, IS SAGLIGI VE GUVENLIGI EGITIMI VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Büyükşehir Belediyesi, temizlik işçisi personeline yönelik iş sağlığı ve güvenliği konularında temel ve ilk yardım eğitimi düzenledi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen eğitime 600 temizlik işçisi katıldı. İşçi sağlığı, güvenliği, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni ile temel güvenlik kuralları anlatıldı, ilk yardım konularında bilgi verildi

 

İŞ KAZALARI KADER DEĞİLDİR

İş sağlığı ve güvenliği eğitmeni Murat Birbir işçilere ilk olarak meslek hastalıkları hakkında bilgi verdi. Ayakta kalmaktan dolayı yaşanan varis sorunlarının ve stresin birer meslek hastalığı olduğunu belirten Birbir, iş kazalarının önlenebileceğini ifade etti. İş yerindeki kazaların iş kazası olduğunu söyleyen Birbir “Yıldırım düşmesini önleyemeyiz ama iş yerinde meydana gelebilecek kazaları önleyebiliriz. Türkiye iş kazaları konusunda 3’üncü sırada yer alıyor. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile bu sıkıntıların önüne geçebiliriz” dedi.

 

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

İşçiler, sahada daha iyi hizmet vermek ve karşılaşılan sorunlara daha iyi müdahale edebilmek için ilk yardım eğitimi de aldı. Dr. Mustafa Karagöz’ün verdiği ilk yardım eğitiminde, halk tarafından doğru bilinen yanlışlara değinildi. Dr. Karagöz bayılan birisine kolonya ile müdahalede bulunulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bunlar halk tarafından doğru bilinen yanlışlar. Bu şekilde fazla alkol yüklemesi yapmış olursunuz. Bayılan birisini düz yatırarak ayaklarını yukarı kaldırmak, yapılacak en önemli şeylerden biridir. Sara nöbeti geçiren birini gördüğünüz zaman ağzını mutlaka bir mendil ya da bez yardımıyla açın. O sırada dilini yutup ısırma ihtimali çok yüksek. Basit bilgilerle hayat kurtarabiliriz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle