Hoşgeldiniz  

Telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

Semih Köken | 15 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

ANTALYA’da telefonla aradığı 65 yaşındaki Abdulcelil Yardımcı ile eşi 60 yaşındaki Bedriye Yardımcı’yı, kendisini ‘polis’ olarak tanıttıktan sonra dolandırmak isteyen 29 yaşındaki T.Y.K., parayı alırken suçüstü yakalandı.

Olay, Muratpaşa İlçesi, Kızıltoprak Mahallesi 912 Sokak’ta meydana geldi. Emekli Abdulcelil Yardımcı’yı telefonla arayan ve kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişi, kaçak bir gömü olayına adının karıştığını, bu nedenle hesaplarının tehlikede olduğu belirterek, bankada bulunan parayı çekip kendilerine teslim etmesini istedi. Korkuya kapılan Yardımcı, hemen yakınında bulunan banka şubesine giderek hesabındaki 14 bin TL’yi çekti. Yardımcı, burada elinde para ile beklerken dolandırıcı bu kez evde bulunan eşi Bedriye Yardımcı’yı arayıp, para ve ziynet eşyalarını paket içine koyup dışarı çıkarıp beklemesini istedi.

600 TL toplayan kadının sokakta telefonla panik halinde konuştuğunu gören ve tesadüfen oradan geçen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü Motorize Ekipler Amirliği ekipleri, Yardımcı’nın dolandırığının farkına vardı. Hemen operasyon başlatan polis, Abdulcelil Yardımcı’nın bulunduğu banka şubesine gitti. Burada Abdulcelil Yardımcı’dan 14 bin TL’yi alan 29 yaşındaki T.Y.K.’yı suçüstü yakalayıp gözaltına aldı.

Paralarına kavuşan çift, ifadelerine başvurulmak üzere getirildikleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde polislere teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle