Hoşgeldiniz  

Tekirdağ’dan bisikletle yola çıkan öğretmen Finike’ye ulaştı

Semih Köken | 02 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Tekirdağ’dan bisikletle yola çıkan öğretmen Finike’ye ulaştı

TEKİRDAĞ’da görev yapan öğretmen 50 yaşındaki Gülşen Kurt, ‘kadın, bisiklet ve özgürlük’ temasıyla yola çıktığı Tekirdağ- Adana bisiklet turunda Antalya’nın Finike İlçesi’ne ulaştı.

Tekirdağ Namık Kemal Lisesi’nde görevli coğrafya öğretmeni Gülşen Kurt, 3 Temmuz’da bisikletiyle yola çıktı. ‘Kadın, bisiklet ve özgürlük’ temasıyla Tekirdağ- Adana arasında düzenlediği bisiklet turunda Finike’ye ulaşan Gülşen Kurt, dün akşam 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki nöbete katıldı. Meydanda, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu tarafından Gülşen Kurt’a ilçenin tanıtımına yönelik hazırlanan broşürlerle plaket verildi.

Tekirdağ’da yaşadığını ve 2 yıl önce bisiklete binmeye başladığını anlatan Kurt, 3 Temmuz’da tura başladığını aktardı. Tura ilişkin seyir defteri tuttuğunu ve notlarını kitaba dönüştürebileceğini kaydeden Gülşen Kurt, yurtdışı seyahatleri sonrası böyle bir tur yapmaya karar verdiğini belirtti. Yeni yerler ve insanlar tanımak ve kadın gözüyle seyahati gözlemlemek istediğini vurgulayan Gülşen Kurt, zaman zaman sıkıntılar yaşamasına rağmen şu ana kadar her şeyin planladığı şekliyle gittiğini söyledi.

Günlük ortalama 50- 60 kilometre yol aldığını ve bugüne kadar 1325 kilometre yol kat ettiğini belirten Gülşen Kurt, tur kapsamında bilmediği yerlere gittiğini anlattı. Adana’da sona erecek bisiklet turunun ardından Kapadokya’ya geçmek istediğini aktaran Kurt, uğradığı şehirlerde belediye ziyaretleri yaptığını ve zaman zaman bisiklet gruplarıyla bir araya geldiğini söyledi.

TEKIRDAG'DA GOREV YAPAN OGRETMEN 50 YASINDAKI GULSEN KURT, 'KADIN, BISIKLET VE OZGURLUK' TEMASIYLA YOLA CIKTIGI TEKIRDAG- ADANA BISIKLET TURUNDA ANTALYA'NIN FINIKE ILCESI'NE ULASTI.(FOTO:FINIKE-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle