Hoşgeldiniz  

Tayvan, orkide ve oyuncaklarıyla EXPO 2016’da

Semih Köken | 02 Şubat 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Tayvan, orkide ve oyuncaklarıyla EXPO 2016’da

TAYVAN (3)EXPO 2016’ya katılım kararı alan Tayvan, büyükler için orkideler, çocuklar içinse Tayvan’a özgü oyuncaklarla EXPO 2016’da olacak. Proje Müdürü Chih-HuiLiu, “Çocukların geleceği için çok güzel bir yatırım. Çiçek ve çocuk olan temamızla orkide ve bambularla burada olacağız” dedi.

TaiwanFloriculture Development Association (Tayvan Çiçekçilik Kalkınma Birliği) ile EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın ikili temasları sonrası, Tayvan, EXPO 2016 katılım sürecine hız verdi. Tayvan Çiçekçilik Kalkınma Birliği Proje Müdürü Chih-Hui (Helen) Liu, Proje Tasarımcısı Chi-ChangTsai ve Uzman Ya-Chin (Ivy) Wang’dan oluşan heyet, Aksu’da bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Tayvan heyetine ilk olarak EXPO 2016 İdari Binası Toplantı Salonu’nda sunum ve bilgilendirme yapıldı. Tayvan yetkilileri de kuracakları ülke bahçeleriyle ilgili talepleri iletti. Toplantının sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, Tayvan heyetine, EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

Sunum ve önerilerin ardından Tayvan’dan gelen üç kişilik heyet, bin 121 dönümlük sergi alanında incelemelerde bulundu. Türkiye ve özellikle Antalya’da ülke bahçesi yapmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Proje Müdürü Chih-HuiLiu,”Burada olduğumuz için çok sevinçliyiz. Çabuk bitip, bir an önce göz önüne çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz burada gelecek için yatırım yapıyoruz. Karmaşıklıkların hüküm sürdüğü dünyada çocuklar için ana temanızın ‘çocuk ve çiçek’ olduğunu da öğrendim. Bu bizim için, çocukların geleceği için çok güzel bir yatırım olur. Bahçenin bir an önce çocukların önüne çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Çocuklar için çeşitli oyuncakları ülke bahçelerine kuracaklarını kaydeden Proje Tasarımcısı Chi-ChangTsai, “Biz burada özellikle çocuklar için Tayvan’ın geleneksel üç tane oyuncağını getireceğiz. Bunlardan biri bambuyla uçan oyuncak. Çocuklar bahçemize geldiğinde Tayvan’ın geleneksel oyuncaklarıyla oynayacaklar ve çok mutlu olacaklar. Büyükler için de Tayvan’a özgü orkide çiçeklerini burada sunacağız. Onların da bunu seveceklerine inanıyoruz. EXPO 2016’nın temasını da bir bakıma kapsamış olacak” ifadesini kullandı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle