Hoşgeldiniz  

Tayland’a özgü tropikal meyveler EXPO 2016’da

Semih Köken | 31 Temmuz 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Tayland’a özgü tropikal meyveler EXPO 2016’da

EXPO 2016 Antalya’daki Tayland pavilyonunda, ülkeye özgü tropikal meyvelerin yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor. 5 Ağustos’a kadar devam edecek etkinlikte Tayland’a özgü birbirinden ilginç taze ve kuru meyvelerin tadımı da gerçekleştirilecek.

Expo 2016 Antalya’nın 57 katılımcısından biri olan ve geçtiğimiz günlerde resmi açılışı gerçekleştirilen Tayland pavilyonunda, ülkeye özgü birbirinden ilginç ve lezzetli tropikal meyvelerin tadımı yapılıyor. Ananas, hindistan cevizi ve mango başta olmak üzere Tayland’a has durian, longan, gibi meyvelerin de tadılabildiği etkinlik ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Enerji, vitamin ve mineral kaynağı olan bu meyveler, hem görünüşleri hem de farklı lezzetleriyle beğeni topluyor.

‘Cennet ve cehennem’ de denilen durian meyvesi dikenlerle dolu kabuğu nedeniyle cehennem, dikenli kabuğu açtığınızda ortaya çıkan lezzetli meyve nedeniyle de cennete benzetiliyor. Durian meyvesi, vitamin yönünden son derece zengin olmasının yanı sıra B, C, E vitaminleri ve yüksek demir içeriyor. ‘Ejderha Gözü’ olarak adlandırılan longan meyvesi ise çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra demir, magnezyum, fosfor, potasyum açısından oldukça zengin. A ve C vitamini de içeren longan meyvesi antioksidan özelliği taşıyor. Kanser önleyici özelliği da bulunan meyve kalbi güçlendirip, kan besleyici etkisiyle sinir sistemini sakinleştirici etki yaratıyor.

‘Thai Evi’ şeklinde inşa edilen Tayland pavilyonunda ayrıca ülkeye özgü canlı ve kurutulmuş çiçeklerin yanı sıra yine ülkeye özgü takılar da sergileniyor. Pavilyonun çevresinde yer alan Tayland’a özgü orkideler ve tıbbi bitkiler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Tayland pavilyonundaki meyve tadım etkinliği 5 Ağustos’a kadar 12.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle