Hoşgeldiniz  

Tarihi ‘düğmeli evler’ EXPO’da

Semih Köken | 20 Nisan 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Tarihi ‘düğmeli evler’ EXPO’da

İBRADI Belediyesi, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 22 Nisan’da açılacak EXPO 2016 Antalya’da, ilçedeki tarihi düğmeli evleri tanıtacak.
IBRADI BELEDIYESI, 'CICEK VE COCUK' TEMASIYLA 22 NISAN'DA ACILACAK EXPO 2016 ANTALYA'DA, ILCEDEKI TARIHI DUGMELI EVLERI TANITACAK. (fOTO:IBRADI-DHA)

İbradı Belediyesi tarafından Ormana Active’nin katkılarıyla EXPO 2016 Antalya alanında aslına uygun olarak inşa ettiği ‘düğmeli ev’, ziyaretçilere tanıtılacak. İbradılı taş ustaları tarafından iki katlı olarak yapılan ‘düğmeli ev’in inşasında kullanılan taş ve kerestelerin tümü yöreden getirildi. Evin mimari özelliği ve yapım tekniğinin aslına uygun olmasına dikkat edildi.

IBRADI BELEDIYESI, 'CICEK VE COCUK' TEMASIYLA 22 NISAN'DA ACILACAK EXPO 2016 ANTALYA'DA, ILCEDEKI TARIHI DUGMELI EVLERI TANITACAK. (SERKAN KUCUKKURU) (fOTO:IBRADI-DHA)
EXPO 2016’da inşa edilen tarihi ‘düğmeli ev’in İbradı tarihinin bir parçası olduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, evin yapımında beton ve harç kullanılmadığına işaret etti. İlçenin tarihi değerlerinden biri olan ‘düğmeli ev’in yapımında geleneksel yapım tekniklerine bağlı kalındığını ifade eden Başkan Küçükkuru, “Yöremizden getirdiğimiz taş ve katran ağaçları kullanıldı. Maharetli ustalar tarafından aslına uygun inşa edildi. EXPO’ya gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunduk” dedi.

64 metrekarelik tanıtım alanının 35 metrekaresine iki katlı inşa edilen ‘düğmeli ev’in bahçesinde ise yöreye ait, şakayık (ayı gülü), şabla, kekik, adaçayı, gökçetülüşah gibi yöreye ait endemik bitkilerin bulunduğu bir de bahçe bulunuyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle