Hoşgeldiniz  

TALASEMİ KEMERDE ANLATILDI

Semih Köken | 21 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

TALASEMİ KEMERDE ANLATILDI

Kemer İlçesi’nde düzenlenen etkinlikte talasemi hastalığı hakkında bilgi verildi.

Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı (AKHAV) ve Kemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte AKHAV Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, talasemi hastalığını anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının talasemi konusunda toplumsal bilinci geliştirmek ve ileriye dönük neler yapılabileceğini değerlendirmek olduğunu söyledi.

Daha sonra AKHAV Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, talasemi hastalığıyla ilgili bilgi verdi. Talaseminin Akdeniz Bölgesi’nin en önemli sağlık sorunu olduğunu anlatan Prof. Dr. Canatan, “Dünya genelinde 270 milyon talasemi taşıyıcısı bulunmakta. Ülkemizde 1.5 milyon taşıyıcı var. Antalya’da ise 200 bin taşıyıcı bulunmakta. Yani 7’de 1’i neredeyse Antalya bölgesinde bulunmakta. Tamamen buraya özgü, denizden kaynaklanan, yaşamdan kaynaklanan bir durum. Hastalık kalıtsal olarak gözükmekte, sonradan bölgeye gelen ve yerleşenlerde gözükmüyor. Nesilden nesle de aktarılıyor” diye konuştu.kemerde-talasemi-anlatildi7d748be09cf02b3e7bc1 kemerde-talasemi-anlatildia73f0a0b3c4fb02984d0

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle