Hoşgeldiniz  

Taksim’de patlama

Semih Köken | 19 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Taksim’de patlama

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi, 4 kişi öldü 2’si ağır 20 kişi yaralandı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi.

5 ÖLÜ 20 YARALI

Olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Beyoğlu’nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bomba kendini patlatarak 3 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir, 21 vatandaş yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Bunlardan 3’ü ağırdı. Bunlardan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir” dedi.

POLİS CADDEYİ KAPATTI

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim‘e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

YARALILARIN GÖTÜRÜLDÜĞÜ HASTANELER

Bu arada, yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Şişli Etfal Hastanesi’ne 2’si ağır 10 yaralı, Haseki Hastanesi’ne 1’i ağır 5 yaralı getirildi.

VALİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Taksim'de patlama

Vali Şahin, canlı bomba saldırısının meydana geldiği İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, Beyoğlu’nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatarak 3 vatandaşın ölümüne sebebiyet verdiğini belirterek, 21 vatandaşın da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Şahin, “3 ağırdan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Olayın daha detaylı çalışmaları, incelemeleri arkadaşlarımız tarafından devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir” dedi.

NİŞANTAŞI’NDA, BAYRAMPAŞA’DA PATLAMA OLMADI

Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, “Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı’nda, Bayrampaşa’da vesaire İstanbul’un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla” diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Şahin, şu an için hastanelerde 2’si ağır 20 yaralının bulunduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Şahin, “Şüphelenilen bir kişi var mı?” sorusuna “Şu anda çok yeni. Detaylı inceleme yapılıyor tüm boyutlarıyla. Yapabileceğim açıklama bu kadardır”yanıtını verdi.

Taksim'de patlama

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle