Hoşgeldiniz  

Suncheon ve Antalya arasında dostluk sözleşmesi

Semih Köken | 22 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Suncheon ve Antalya arasında dostluk sözleşmesi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore’nin Suncheon kenti arasında ‘Dostane Değişim Sözleşmesi’ imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen törene, Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Suncheon Belediye Başkanı Choong Hoon Cho, Kore gazileri ve davetliler katıldı.

İki şehir arasında dostane değişim, yani işbirliği anlaşması imzalandığını belirten Menderes Türel, Güney Kore’nin Türkiye’nin dostu, kardeşi ve sevdikleri bir ülke olduğunu söyledi. 1950 savaşındaki dostluğun bugüne kadar güçlenerek devam ettiğini belirten Türel, “Bu savaştaki gazilerimiz ortak savaşımızın ortak emanetleridir. Kuzey Kore’nin bugünkü durumuna ve Güney Kore ile arasındaki farka baktığımızda Kore savaşının insanlık, özgür dünya adına önemli bir mücadele olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Bu savaşların hatıraları her zaman gerek bir ders gerekse milletlerin kardeşliği için güzel bir dayanışma örneğidir” dedi.

İmzalanan bu dostluk sözleşmesiyle iki ülke ve kent arasında işbirliği ve kardeşliğin güzel bir şekilde süreceğini de belirten Türel, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda gelişmeler sağlanacağını da anlattı. Antalya’nın deniz-kum-güneş turizmiyle bugüne kadar daha çok Kuzey Avrupa ülkelerine hitap ettiğinden bahseden Türel, “Oysa bizim tarihi mirasımızla Güney Kore gibi dost ülkelerden de daha fazla ziyaretçi almamız gerekiyor. Antalya artık yatırım projelerini dünya yatırımcılarına açan sadece turizm değil yatırım fırsatlarıyla da öne çıkan bir şehir” dedi.

Antalya ile her alanda yakın bir ilişki kurulacağına inandıklarını belirten Suncheon Belediye Başkanı Choong Hoon Cho ise Kore savaşında Güney Kore’nin yanında olan Türk askerine minnet duyduklarını söyledi. Cho, törene katılan gazilere de hediyeler ve çiçek verdi. Törende iki belediye başkanı dostane değişim sözleşmesini birlikte imzaladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle