Hoşgeldiniz  

Sultan torunu eserleriyle büyüledi

Semih Köken | 05 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sultan torunu eserleriyle büyüledi

Kemer’e bağlı Çamyuva Mahallesi’nde oturan Sultan 2’nci Mahmut’un kızı Adile Sultan’ın 4’üncü kuşak torunu ressam Jale Yıldıran, Antalya Müzesi’nde 18’nci kişisel resim sergisini açtı.

Çamyuva Mahallesi’nde oturan Ressam Jale Yıldıran, 6 yaşında ressam olan annesinden resim dersleri aldı. Bir daha fırçayı elinden bırakmayan Sultan 2’nci Mahmut’un kızı Adile Sultan’ın 4’üncü kuşak torunu ressam Jale Yıldıran’ın en büyük hazinesi, kendisine özgü tekniğiyle ürettiği yağlıboya tabloları oldu.

Türk Hava Yolları’nda uzun yıllar görev yapıp emekli olan Jale Yıldıran, Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra İtalya, Almanya, İngiltere, Danimarka, Singapur ve Hindistan’da 17 kişisel sergi açtı. Atölyeye dönüştürdüğü evinde çalışmalarını sürdüren Yıldıran’ın pek çok eseri yabancı kraliyet ailelerinin duvarlarını süslüyor.

Yıldıran, Antalya Müzesi’nde 18’nci kişisel resim sergisini açtı. Serginin açılış kurdelesini ressam Jale Yıldıran ve sanatçı dostları birlikte kesti. Yıldıran, kendine özgü tekniğiyle ürettiği 30 tablosunu sanatseverlerin beğenisine sundu. Davetliler, yağlıboya çalışması eserleri hayranlıkla inceledi, Yıldıran’ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Sergi, 15 Eylül’e kadar açık kalacak.

Yıldıran, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Moskova Srikov Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim aldı. Eskişehir Anadolu İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Adalet Yüksek Okulu’nu da bitiren Yıldıran, halen aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’ne devam ediyor. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle