Hoşgeldiniz  

Su kaynakları tehlike altında

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Su kaynakları tehlike altında

Kemer’in en önemli su kaynalarının olduğu Ulupınar Mahallesi’de bulunan ‘Su Gözü’ denilen alanda saha çalışması yapılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yetkililerin bir an önce bu alana müdahale etmesinin gerektiğini belirten vatandaşlar, su kaynaklarının yapılaşma, kuraklık ve kirliklik nedeniyle yok olma tehlikesi altında olduğu söyledi.

Kemer’in en önemli su kaynalarının olduğu Ulupınar Mahallesi’de bulunan ‘Su Gözü’ denilen saha açılımı yapılarak betonlaşmaya açılmaya çalışılması tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl yoğun su kaynamalarının olduğu alanda, bu yıl kuraklık nedeniyle az da olsa su çıktığını belirten vatandaşlar, bölgede açılan bu sahanın betonlaşmaya açılarak su kaynağının yok olacağını söyledi.

Su havzalarında yapılaşma, kuraklık, atıklar nedeniyle ciddi bir azalma ve kirlenme olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, gelecekte su kaynakları daha önemli olacak bu nedenle buraların korunması gerektiğini belirtti.

Gerekli yerlere bilgi verdiklerini ancak şu ana kadar bir gelişme olmadığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu alana müdahale etmesinin gerektiğini, su kaynaklarının yapılaşma, kuraklık ve kirliklik nedeniyle yok olma tehlikesi altında olduğu söyledi.Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle