Hoşgeldiniz  

Sokak hayvanlarına şiddet protesto edildi

Semih Köken | 11 Aralık 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Sokak hayvanlarına şiddet protesto edildi

ANTALYA, ANTALYA’da hayvanseverler son günlerde meydana gelen hayvana şiddet olayları nedeniyle bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya’da hayvanseverler son zamanlarda sokak hayvanlarına uygulanan şiddete tepki göstermek için Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi Attalos Heykeli önünde toplandı. Türkiye geneli 81 ilde eş zamanlı ortak basın açıklaması için Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 200 hayvansever, hayvana şiddetin önlenmesi için sloganlar attı. Bazı hayvanseverler köpekleriyle basın açıklamasına katılırken sağ ayağı kesik olan bir köpeğin de alanda olması dikkati çekti.

Hayvanseverlerden Jale Ünsal, ortak basın açıklamasını okudu. Ünsal, “Bugün bir Müslüman ülkeye, bir uygar ülkeye ve bir hukuk devletine yakışmayacak biçimde merhamet, sevgi ve insanlık duyguları taşlaşmış yüreklerini terk etmiş adeta cinnet geçiren küçük bir azınlık olan kanlı bir şer çetesi zavallı sokak köpeklerine toplatılıp öldürülsünler diye savaş açmış durumda. Kadim kültürü merhamet olan Anadolu insanları ve biz yüreğini bu hayvanlar için ortaya koymuş gönüllüler bir hukuk devleti olan Türkiye’de, bu hayvanlara katliamlar zulümler ölümler getirecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle