Hoşgeldiniz  

ŞOK ŞOK ŞOK CHP Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Semih Köken | 06 Kasım 2015 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

CHP  den Kemer belediye Meclis Üyesi olarak meclise girin Doktor Batur Işık Noter kanalı ile istifa etti.

Yerel Seçimlerde Kemer Belediye Meclisine  CHP den giren  DR Batur Işık Bu gün Noter kanalı ile istifa  ettiğini  sosyal medyadan duyurdu. Yaptığı açıklamada Kemer CHP yönetimi hakkında  iddialarda bulunan  Batur un  Hedefinde CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş vardı.

Işık “1 Kasım 2015 Milletvekilli seçim sonucu ortaya çıkan ağır yenilgi  tablosunu, bundan önceki diğer yenilgilerimizde olduğu gibi çeşitli basit  mazeret ve demagojik anlatımlarla geçiştirilip ; siyasi  erdemin gerektirdiği  şekilde dik. Onurlu  ve karakterli  bir duruş sergilenmeyip ; istifa etmeyen bir parti
başkanı ve yönetimi ile çalışmayı dünya görüşüm ve eğitimim  kabullenememektedir. İlkelerine ve görüşlerine hayatı m boyunca bağlı kalacağım Ulu Önderimiz Atatürk’ün kurduğu güzide partimden; erdemli  bir şekilde İstifa edip. partinin önünü açmak yerine koltuk sevdasına kapılmış yetersiz
siyasetçilerin varlığı nedeniyle istifa ediyorum; gereğinin yapılmasını bilgilerinize sunarım” dedi.

Böylelikle Kemer Belediye Meclisinde DR. Batur Işık  Bağımsız meclis üyesi olarak devam edecek.

Bağımsız Meclis üyesi Işıkla yaptığımız telefon görüşmesinde Işık ”  herhangi bir partiye gitmem söz konusu olamaz ben mecliste görev süresinde çalışıp ayrılacağım bizim gibi insanların siyaset yapmasına da gerek  yokmuş ” diyerek sersenişte bulundu.

 

 

 

isik-elestirilerini-surdurduaeda79bcf9acc7957c0b UMUT GÜNEŞ

DLK

Hata benimmiş…

1 Kasım Millet Vekili seçimi sonucu kazanan parti belli, bu konuda tartışmaya gerek yok; ancak kaybeden kim? Bu soru bir türlü cevap bulamıyor.

CHP cephesine bakıyorsunuz; Kılıçdaroğlu, pişkin bir şekilde “oyu düşmeyen tek parti biziz, halkımız hiç merak etmesin demokrasimizi en güçlü şekilde korumaya devam edeceğiz, artık daha önemli bir görevimiz var” vs gibi, Andersen’den masallar anlatıyor. “Biz neden 13 yıldır muhalefetiz? Neden en küçük bir gelişme kaydedemiyoruz? Bu iş benimle olmuyor, istifa etmeliyim“ gibi en küçük bir öz eleştiriyi açıkça dillendirmiyor. Sebebi çok açık; koltuk sıcak, etrafındaki “şakşakçıların” dalkavukluğu egosunu besliyor, bırakıp gittiğinde bir “looser” olarak yaşayacak (bkz D.Baykal).

7 Haziran gecesi saat 21:00 sularında, Kılıçdaroğlu istifa edecek söylentisi çıktı ortaya, heyecanla bir açıklama beklerken televizyonlara Türk siyasi tarihinin en büyük demogoglarından Haluk Koç çıktı ve “bu seçim rakamlarla değerlendirilemeyecek kadar derin anlamlar içermektedir” dedi. Şaşırdım, hayretler içerisinde kaldım; ne demekti bu? Acaba ABD, CHP ye bonus puanmı verecekti, yoksa başka bir değerlendirme mi yapılacaktı? Haluk Koç konuşmasına devam etti;” bizim partimize oy veren yaklaşık 3-5 % lik kesim barajı aşması için HDP ye oy verdi, bu sebeptendir ki oyumuz 25% lerde kaldı” diye açıklamasını sürdürdü. İçeride televizyonu seyreden Kılıçdaroğu; eminim ki “oh istifadan yırttık” diye rahat bir nefes almış oldu.

Peki bu seçim ne oldu? HDP oy kaybetti, CHP den 7 Haziranda giden o meşhur oylar neden dönmedi?

MHP ve HDP ile ilgili bir yorumda bulunmayacağım.

Sayın Kılıçdaroğlu eminim ki biraz sonra yazacaklarım ve açıklayacaklarım sizi çok rahatlacaktır, kotuğunuzu kurtarıp sağlamlaştırmanızı sağlayacak, etrafınızdaki şakşakçılar rahat bir oh çekeceklerdir.

1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde ki CHP nin başarısızlığının tek sebebi benim! Halka kendimi yeterince anlatamadım. Siyasi olarak zayıf kaldım. Gelişen olaylar karşında yeterli tepkiyi veremedim, bütün bu yanlışlar sonrasında Türkiye genelinde oylarımızı arttıramadık ve yeniden muhaleffette kaldık.

Bu olumsuzluklara sebebiyet verdiğim için partimizi iktidar yapamadığım için, Atatürk ün kurmuş olduğu bu yüce partiden istifa ediyorum (bırakacak bir koltuğum olmadığı için).

Bakın ne kadar kolaymış. Üstelik onurlu bir davranışta.

Anlayana, yada onuru olana…

Saygılarımla

Dr.Batur IŞIK

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle