Hoşgeldiniz  

Şoförler Odası davasında Başkan Alkan’a 5 yıl hapis cezası

Semih Köken | 09 Mart 2022 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Şoförler Odası davasında Başkan Alkan’a 5 yıl hapis cezası

ANTALYA’da, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ iddiasıyla yargılanan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile Hasan Uysal ve Gürhan Aydın, 5’er yıl, Volkan Doğan ve İsmail Demir 4’er yıl 2’şer ay hapse mahkum edildi. Diğer 14 sanık ise beraat etti.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Temmuz 2019 tarihinde Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na operasyon düzenledi. Operasyonda bazı bilgisayarlara, mali kayıtlara ve oda defterlerine el koyuldu. 10 şikayetçi ve 50 bilgi sahibinin ifadeleri doğrultusunda belirlenen şüpheli adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden ifadesi alınan 12’si, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Aralarında oda başkanı Mehmet Ali Alkan, genel sekreter, oda çalışanları ile durak başkanı ve taksicilerin bulunduğu sanıklar adliyeye sevk edildi. Alkan ile birlikte Hasan Uysal ve İsmail Demir tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yargılama devam ederken İsmail Demir de tahliye edildi. 2’si tutuklu 19 sanığın yargılanmasında 2020 yılında görülen duruşmada tutuklu Mehmet Ali Alkan ile yardımcısı Hasan Uysal tahliye edildi. Toplam 19 sanıklı davada tutuklu kalmadı.

SANIKLAR HAKİM KARŞISINDA

Dün 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Ali Alkan, Arif Afşin, Hasan Uysal, İsmail Demir, İsmail Kurt, Şeref Tezcan, Ekram Türkyılmaz ve Yaşar Akkoyun müşteki ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Gürhan Aydın, Ali Çivik, Hüseyin Yeşil, Mert Uysal, Muammer Eski, Murat Yılmaz, Musa Uzun, Sıla Uysal, Süleyman Çivik, Şerife Uysal ve Volkan Doğan ise duruşmaya katılmadı. Duruşma savcısı mütalaasında, sanıklar İsmail Kurt, Muammer Eski, Murat Yılmaz, Musa Uzun, Süleyman Çivik, Şeref Tezcan ve Şerife Uysal hakkında mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatlarını istedi. Mütaalada, sanıklar Mehmet Ali Alkan, Gürhan Aydın, Hasan Uysal, Sıla Uysal, Volkan Doğan, İsmail Demir, Ali Çivik, Hüseyin Yeşil, Yaşar Akkoyun, Ekrem Türkyılmaz, Arif Afşin ve Mert Uysal’ın ise rüşvet suçundan cezalandırılmalarını talep edildi.

ALKAN, BERAATINI TALEP ETTİ

Duruşmada esas hakkındaki savunması ile mütalaaya karşı diyecekleri sorulan Alkan “Önceki savunmalarımı tekrar ederim, iddia makamının mütalaasına katılmıyorum. Ben kesintisiz olarak 17 yıl kadar Antalya şoförler odası başkanlığı görevini yaptım, benim üzerime bir kumpas kurulduğunu düşünüyorum. Suçlama nedeniyle tutuklandım, 8 ay 10 gün cezaevinde kaldım. 16 Ocak 2022 tarihinde yapılan olağan seçimde yeniden başkanlığa seçildim, ben kimseden rüşvet almış değilim, beraatımı istiyorum” dedi. Diğer sanıklar da beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Ali Alkan ile Hasan Uysal ve Gürhan Aydın hakkında ‘rüşvet ve yolsuzluk’ suçundan 5’er yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Volkan Doğan ve İsmail Demir 4’er yıl 2’şer ay hapse mahkum edildi. Diğer 14 sanık ise beraat etti.

Karar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Ali Alkan, istinafa müracaat edeceklerini duyurdu.

ANTALYA'DA, 'RUSVET' VE 'YOLSUZLUK' IDDIASIYLA YARGILANAN ANTALYA SOFORLER VE OTOMOBILCILER ODASI BASKANI MEHMET ALI ALKAN ILE HASAN UYSAL VE GURHAN AYDIN, 5'ER YIL, VOLKAN DOGAN VE ISMAIL DEMIR 4'ER YIL 2'SER AY HAPSE MAHKUM EDILDI. KARAR SONRASI ACIKLAMA YAPAN MEHMET ALI ALKAN (BEYAZ GOMLEKLI), "INANIYORUM KI ISTINAF MURACATIMIZDAN SONRA ADALET YERINI BULACAKTIR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle