Hoşgeldiniz  

Silopi’de öldürülen kadınlar Antalya’da anıldı

Semih Köken | 07 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Silopi’de öldürülen kadınlar Antalya’da anıldı

(DHA) – ANTALYA’da HDP ve HDK Kadın Platformu üyeleri akşam saatlerinde, Silopi’de öldürülen 3 kadın siyasetçiyi anmak üzere tarihi Kalekapısı’nda eylem yaptı.
 ANTALYA HDP VE HDK KADIN PLATFORMU UYELERI, SILOPI’DE OLDURULEN 3 KAF-DIN SIYASETCIYI, DUZENLEDIKLERI EYLEMLE ANDI. (FOTO: EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Demokratik Bölgeler Partisi Parti Meclisi üyesi Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır ve Özgür Kadın Kongresi üyesi Fatma Uyar Antalya’da anıldı. Akşam saatlerinde tarihi Kalekapısı Meydanı’nda bir araya gelen HDP ve HDK Kadın Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi ‘Daha Kaç İnsan Öldürülecek’ yazılı pankart açtı. Türkçe ve Kürtçe sloganlarla hükümetin protesto edildiği anmada, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Grubun Cumhuriyet Meydanı’na yürümesini engellemek yol çevik kuvvet ekipleri tarafından, tramvay yolu ise TOMA ile kapatıldı. 10 dakikalık sessiz protestonun ardından grup HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik’in açıklamasının ardından dağıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle