Hoşgeldiniz  

SEZON ÖNCESİ YIKIMA TEPKİ

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2015 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı’da kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen otelin önünde toplanan kalabalık sezon öncesi yıkıma tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta sonu Çıralı’ya gelen Kemer Belediyesi’ne bağlı ekipler, kaçak olduğu gerekçesiyle bir otelin 20 odasını yıkmıştı. Bu sabah saatlerinde yıkıma devam etmek için Çıralı’ya gelen ekipler, Odile Otel’le ilgili yıkım kararını uygulamak istedi. Ancak yıkılmak istenen otelin önünde toplanan kalabalığın tepkisi, ekiplerin yıkıma ara vermesine neden oldu.

“BEDEL KARŞILIĞI SATIN ALDIM”

Çıralı’daki 5 iş yeri hakkında yıkım kararı bulunan Hüseyin Demirtaş, arazisinin 2001 yılından bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile dava konusu olduğunu ancak daha sonra 2/B olarak ayrılan araziyi, hak sahibi olarak 222 bin lira bedel karşılığında satın aldığını söyledi. 2/B olan arazinin taksitlerini ödeyebilmek için turizm yatırımı yaptığını dile getiren Demirtaş, “Ben bu parayı domates, biber satarak ödeyemem. Turizm yapmak zorundayım. Ancak 2/B olarak bedelini ödeyip satın aldığım araziye yaptığım iş yerlerini şimdi yıkmak istiyorlar. Üstelik bir tebligat da yok. Sözlü olarak ‘Burayı yıkacağız’ diye geliyorlar. Yıkım kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması için yargıya başvurduk. Sezon öncesinde yapılan bu uygulama bir tek beni değil bütün Çıralı halkını mağdur etmiştir” dedi.

“KAÇAK OLAN TEK TESİS BİZİMKİ DEĞİL”

Kaçak olduğu gerekçesiyle 20 odası yıkılan ve bugün geri kalan ünitelerinin yıkımı için önünde iş makinelerinin beklediği Odile Otel’in sahibi Mahmut Mahir Alper ise, “Burada kaçak olan tesis bir tek bizimki değil. Çıralı’nın camisi de kaçak konumunda. Çünkü burada imar planı henüz tamamlanmadı. Benim iş yerimi elimden almak istiyorlar. Şimdi iş makineleri yıkım için bekliyor” diye konuştu.

Çıralı Mahalle Muhtarı Habip Altınkaya ise koruma amaçlı imar planıyla ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, “İmar planı onaylandığı zaman, Çıralı halkı planın öngördüğü kararlara uyacaktır. Ancak imar planının onaylanmasına kısa bir süre kala, üstelik turizm sezonu öncesinde yıkım yapılması işletmecileri zor durumda bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle