Hoşgeldiniz  

Serik’te İyi Tarımcılar Sertifikalarını Aldılar

Semih Köken | 08 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Serik’te İyi Tarımcılar Sertifikalarını Aldılar

Antalya’nın Serik İlçesi’nde “İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi”nde şartları taşıyan üreticiler sertifikalarını aldılar.

Serik'te İyi Tarımcılar Sertifikalarını Aldılar, System.String[]
Antalya’nın Serik İlçesi’nde “İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi”nde şartları taşıyan üreticiler sertifikalarını aldılar.

Serik İlçesi’nde iyi tarım uygulamaları şartları taşıyan üreticiler sertifikalarını aldılar. Serik İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda sertifikalar sahiplerine teslim edildi. Programda “İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi”nde görevli ziraat mühendislerince yapılan uygulamalar hakkında sunum yapıldı. Belge dağıtım töreni öncesi konuşan İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, “Bakanlığımızca desteklenen İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi kapsamında iyi tarım uygulamalarının gerek çiftçi gerekse üretim alanı bakımından yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Bu noktada gayret gösteriliyor. Bizim üreticilerimiz ağırlıklı olarak iyi tarım şartlarında üretim yapıyorlarsa da bu durumun bakanlığımızca yetkilendirilen sertifikasyon kuruluşlarınca belgelendirilmesi gerekiyor. Bu belge sahiplerinin üretimleri sağlık yönünden güvenli olduğunu gösteriyor. Bu üreticilerin etiketini gören tüketiciler gönül rahatlığı ile ürünleri tüketebilirler” dedi.

Çömezoğlu, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası için gerekli şartların sağlanması aşamasında İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri sorumluluğunda çiftçilerin denetleme sürecine hazırlandığını belirterek, “Bu süreçte çiftçiler gübre, ilaç ve ekipman depolarını İTU şartlarına uygun hale getirdiler. Boş ilaç kutuları için imha alanı oluşturuldu. Uyarı levhaları gerekli yerlere asıldı. Toprak, su ve kalıntı analizleri yapılarak kontrollü üretimin sağlanması, hijyen ilkyardım ve iş güvenliği eğitimlerinin başarıyla tamamlanması sağlandı. Sertifikasyon kuruluşunca gerekli denetimler yaptırılarak çiftçilerimiz sertifikalarını almaya hak kazandılar. İlçemiz Eskiyörük,Kayaburnu, Burmahancı ve Aşağıkocayatak Mahallelerinden 10 üretici ile başladığımız bu projede 47 da biber serası, 59 da domates serası olmak üzere toplam 106 da alan için iyi tarım uygulamaları yapılmıştır ve belgelerini dağıttık.”

İyi Tarım Uygulamaları destekleme başvurularının 17 Mart 2017 tarihine kadar alınacağını belirten İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu bu sertifika sahibi örtü altı üreticilerimize dekara 150 TL destek verileceğini de hatırlatTI

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle