Hoşgeldiniz  

Serik’te büyükşehir hizmetleri anlatıldı

Semih Köken | 16 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Serik’te büyükşehir hizmetleri anlatıldı

ANTALYA’nın Serik İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yapılan çalışmalar düzenlenen toplantıda anlatıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörlüğü tarafından Serik’te yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, Serik Hizmet Birimi Şube Müdürü Fatih Erkuş, ASAT Serik Şube Müdürü Erol Kal ve Ak Parti Serik yönetiminden Ali Ay katıldı.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, “Genel anlamda ilçemizde hizmetler en iyi şekilde yapılıyor. Her işte olduğu gibi bazı aksamalar olsa da birçok yere göre çok iyi durumdayız. Büyükşehir Kanunu’nun faydalarını ilçemizde olumlu bir şekilde gördük. Geçen gün Menderes Başkanımızın ifadesi ile 3 yılda Serik’e yapılan yatırım 330 milyon TL’nin üzerinde. Tabi bu çok önemli bir rakamdır. Neredeyse bir ilçe belediyesinin 3 yıllık bütçesinin tamamını yakınını kapsamaktadır. Bunlar büyükşehir kanununun bize getirdiği önemli bir artıdır” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, “İlçemizde içme suyu, kanalizasyon hizmetleri 66 mahallemizde sorunsuz şekilde devam etmektedir. Bunun yanı sıra Serik Arıtma Tesisimiz hizmete sunulmuştur. İlçemizde hal, otogar, mezbahane, itfaiye, sinekle mücadele, mezarlık hizmetleri, park- bahçe, temizlik işleri, ulaşım denetim ve ulaşım hizmetleri, kırsal hizmetler, katı atık tesisi ve sosyal hizmetler ise Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlüğü’müzce icra edilmektedir” diye konuştu.

 

İlçede birçok farklı çalışmanın da sürdürüldüğünü anlatan Ramazan Etli, şöyle devam etti:

 

“150 bin kişi kapasiteli 2030 yılına kadar bölgeye hizmet verecek olan Serik Atıksu Arıtma Tesisi 28 trilyonluk yatırımla Eminceler-Belek yolu üzerinde yapılmıştır. 153 bin 619 metre içme suyu hat imalatı yapılmıştır. 19 bin 823 metre kanalizasyon hattı imalatı yapılmıştır. İlçemizde bulunan bütün grup yollarının belirli bir plan dahilinde asfaltlama çalışmaları devam edecektir. İlçemizin prestij caddesi olacak 1880 metrelik Kızderesi Caddesi yolu Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2 milyon 640 bin 659 TL maliyetle tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Caddemiz peyzajıyla Serik’imize ayrı bir renk katmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 5 milyon 321 bin 123 TL maliyetle toplam 2350 metre olan Atatürk Cadde’miz de yenilenerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.”

 

Basın toplantısının ardından hizmetler yerinde incelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle