Hoşgeldiniz  

Serik’te balıklar kıyıya vurdu

Semih Köken | 12 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Serik’te balıklar kıyıya vurdu

ANTALYA’nın Serik İlçesi’nde Köprüçay Irmağı Baraj mevkiinde balıklar kıyıya vurdu. Bölgede inceleme yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, numuneler alarak laboratuvara gönderdi.

Serik’e bağlı Sarıabalı Mahallesi’ndeki Köprüçay Irmağı baraj mevkiinde geçen hafta balıklar kıyıya vurdu. Vatandaşların bildirmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaparak, test için numune aldı.

Konuyla ilgili müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İnceleme ve gözlemlerde; balık ölümlerine rastlanmamış, farklı büyüklüklerdeki sıraz cinsi balıkların kıyıya yakın olarak tek tek veya toplu halde su yüzeyine yakın yüzdükleri görülmüştür. Köprüçay barajdan başlayarak yukarı doğru 10 kilometre alanda 7 farklı noktada benzer durum gözlemlenmiştir. Bu hususta muhtarlıkla birlikte tutanak düzenlenmiştir. Balıkların bu şekilde yüzme sebeplerini araştırmak üzere su kalite kriterleri ve balık hastalık ve zararlıları olup olmadığının tespiti için canlı balık ve su numuneleri alınarak tahlil için laboratuvara gönderilmiştir” denildi.

İlk belirlemelerde parazit kökenli bir hastalık tespit edilmediği kaydedilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Yine 10 Haziran 2016 tarihinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, İlçe Müdürlüğümüz ve Serik Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü müştereken aynı mahallelerde incelemelerini sürdürmüşlerdir. İncelemelerde; sıraz balıklarının küçük gruplar halinde kıyıya ve yüzeye yakın yüzdükleri, hareketsiz oldukları, suyu yutmaya çalıştıkları, suyun yüzeyinden oksijen almaya çalıştıkları gözlemlenmiştir. Suyun fiziksel değerlerinin normal olduğu yerinde incelenmiştir. Analizler için canlı balık ve su örnekleri alınmıştır. Özetle; konu takip edilmektedir. Balıklara olumsuz etki eden sebepler araştırılmaktadır. Ölü olduğu zannedilen balıkların lokal olduğu, balık hareketsizlikleri ve balıkların yüzeyde yüzerek oksijen almaya çalıştıkları gözlemlenmiş ve sebepleri araştırılmaktadır. Analiz sonuçlarından sonra daha sağlıklı değerlendirme yapılabilecektir. Tedbiren bu ve benzer durumdaki balıkların şimdilik avlanmaması ve tüketilmemesi önem arz etmektedir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle