Hoşgeldiniz  

Şehirlerin en iyi uygulamaları seçildi

Semih Köken | 01 Mart 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem A- A+

Şehirlerin en iyi uygulamaları seçildi

23 Nisan’da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016’da sergilenecek ‘Şehirlerin En İyi Uygulamaları’ etkinliğinde sergilenmeye değer görülen projeler belli oldu.
23 NISAN'DA KAPILARINI ACMAYA HAZIRLANAN EXPO 2016'DA SERGILENECEK 'SEHIRLERIN EN IYI UYGULAMALARI' ETKINLIGINDE SERGILENMEYE DEGER GORULEN PROJELER BELLI OLDU.(fOTO:ANTALYA-DHA)
Ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtmanın yanı sıra, EXPO kulesi, EXPO göleti, çocuk adası, tarım müzesi, çocuk bilim ve teknoloji merkezi gibi birçok unsuru barındıracak olan Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Sergi Alanı’nda şehirlerin en iyi uygulamaları da ziyaretçilerle paylaşılacak.

‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da açılacak olan EXPO 2016’da tarih, biyoçeşitlilik, sürdürebilirlik ve yeşil şehirler alt temalarına uygun olan ‘Şehirlerin En İyi Uygulamaları’ (Urban Best Practice Area – UBPA) etkinliği için yapılan duyurunun ardından bakanlıklardan, belediyelerden, valilik, kaymakamlık, üniversite ve derneklerden toplam 521 proje başvurusu yapıldı.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül başkanlığında toplanan 5 kişilik değerlendirme ve seçim komitesi 38 projeyi sergilenmeye değer buldu. EXPO 2016’da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alıyor. ‘Şehirlerin En İyi Uygulamaları’ etkinliğine katılacak projelerin daha güzel ve yaşanabilir şehirler yaratılmasına katkı sağlaması, EXPO 2016 Antalya’nın ‘Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’ mottosuna vurgu yapması ve geleceğe bir miras olarak bırakılması hedefleniyor.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle