Hoşgeldiniz  

Sea to Sky Basın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Semih Köken | 04 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Sea to Sky Basın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Dünya motosiklet yarışları takviminin en önemli duraklarından biri olan ve 2010 yılından beri Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky 06-08 Ekim’de yapılacak.
Kemer’de bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan Kemer Belediyesinin destekleri ile Red Bull Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları öncesi basın toplantısı yapıldı. Kındılçeşme Plajı’nda yapılan toplantıya Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü Güney Afrikalı motosiklet sürücüsü Wade Young ve diğer sporcular katıldı. Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan yarışlarda sporcular, 6 Ekim’de yaklaşık 2 kilometrelik plaj etabı, 7 Ekim’de 42 kilometrelik orman etabı ve 8 Ekim’de 65 kilometrelik dağ etabında mücadele edecek.
Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir ise yarışların bu yıl yedincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, yaklaşık 3 aydır etapları hazırlamak için çalıştıklarını söyledi. Yarışma ve parkurlar hakkında bilgiler veren Özdemir, yarış için yapılan sporcu kayıt sayısının yaklaşık 220 olduğunu ve kayıtların devam ettiğini kaydetti. Özdemir, parkurların bu yıl daha da zor olduğuna değinerek, “Bu yıl gerçekten parkurlar çok zor. Ne kadar zor olursa o kadar değer kazanıyoruz. Yarışacak olan bütün sporculara teşekkür ederim” dedi.Toplantıda konuşan Kaymakam Feslihan, yarışların artık Kemer’de bir gelenek haline geldiğini söyledi. Organizasyonun Kemer’e değer katan bir yarış olduğunu anlatan Feslihan, “Yarışın tüm hazırlıklarını yaptık. Bütün yarış severleri de Kemer’e davet ediyoruz. Yaklaşık 25 ülkeden 200’e yakın sporcu katılıyor. Motosiklet tutkunları yarışa doyacak. Heyecanlı ve iyi bir yarış olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kemer Belediye Başkanı Gül de, yarışların artık dünyanın sayılı organizasyonları arasında gösterildiğini ifade ederek, bu yılki sporcu sayısının geçen seneye oranla daha az olduğunu, gelecek sene ise daha fazla olmasını temenni ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Güney Afrikalı sporcu Wade Young da, Kemer’deki yarışlarda çok eğlendiğini ve yarışı ciddiye aldığını belirterek, çok iyi yarışçıların olduğunu ancak kendisinin de zirveye çıkacağına inandığını kaydetti. Basın toplantısının ardından yaklaşık 20 sporcu plaj etabının yapılacağı parkurda bir gösteri yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle