Hoşgeldiniz  

Sanayiciler karikatürcüleri ödüllendirdi

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sanayiciler karikatürcüleri ödüllendirdi

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren çizerlere ödülleri törenle verildi.

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI TARAFINDAN BU YIL ILKI DUZENLENEN KARIKATUR YARISMASINDA DERECEYE GIREN CIZERLERE ODULLERI TORENLE VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk kez düzenlenen ‘Üreten Sanayi’ konulu 1. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması’nın ödül töreni AOSB Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kasapoğlu, yarışmada dereceye giren çizerler, yarışma jürisi ve çok sayıda bölge sanayicisi katıldı.

KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

Türkiye’nin çeşitli illerinden yoğun katılımın olduğu yarışmada toplam 206 eser yarıştı. Ahmet Aykanat, Kürşat Zaman, Engin Selçuk, Eray Özbek, Fatih İncir ve İlhan Metin’den oluşan yarışma jürisi tarafından titiz bir çalışma sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler ve sergilenmeye değer görülen karikatürler belirlenerek özel bir sergi oluşturuldu. Söz konusu sergi, ödül töreni öncesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YARIŞMA AYNA GÖREVİ GÖRDÜ
ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI TARAFINDAN BU YIL ILKI DUZENLENEN KARIKATUR YARISMASINDA DERECEYE GIREN CIZERLERE ODULLERI TORENLE VERILDI. (ALI BAHAR - HALIT KURTULMUS AYTOSLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, sanatın evrensel dilini kullanarak toplumun sanayiye bakış açısını öğrenmek ve bu sayede doğru bilinen yanlışları gidermek istediklerini söyledi. Bahar, “Bu uğurda bizi hedefe götürecek en doğru yolun da karikatür olduğuna karar verdik. Çünkü karikatür, her şeyden önce konu olan kişinin veya olayın dikkat çekici özelliklerini çok net bir biçimde ortaya koyma özelliğine sahiptir. Karikatürün doğasında bulunan ‘mizah’ ve ‘eleştiriden’ faydalanarak toplumun sanayiciye, tesislerimize, bölgemize ve üretimimize bakış açılarını, toplumdaki sanayi ve sanayici figürünü görmek istedik” dedi.

Yarışmanın hedefledikleri amaç doğrultusunda sonuçlandığını aktaran Bahar, “Gönderilen 206 adet karikatürün tamamı sanayi temasıyla üretilmiş birer sanat eseri olmanın yanı sıra çok önemli başka bir işlevi yerine getirdi. Toplum ve sanayi arasında bir ayna görevi gördü. Türkiye’nin önde gelen karikatürcülerinden tutunda daha lise çağındaki kardeşlerimize kadar birçok kişi, sanayinin insana, ülkemize, yaşadığımız kente ve ekonomimize sağladığı katkıları çok net çizgilerle kağıda aktardı” dedi.

Başkan Bahar, yarışmayı gelecek yıllarda uluslararası ölçekte düzenlemek istediklerini belirtti.

KARİKATÜR HEDİYE ETTİLER

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren çizerlere ödüllerini OSİAD Başkanı Ahmet Kasapoğlu, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar verdi. Törenin sonunda yarışmanın birincisi Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Yarışma Jürisi Karikatürist Kürşat Zaman tarafından Başkan Bahar ve Antalya OSB Bölge Müdürü İlhan Metin’e portre karikatürleri hediye edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle