Hoşgeldiniz  

Salur ve Burunucu’nun su sorunu jet hızıyla çözüldü

Semih Köken | 24 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Salur ve Burunucu’nun su sorunu jet hızıyla çözüldü

Büyükşehir Belediyesi, Kumluca’nın Salur Mahallesi ve Burunucu bölgesinde içme suyu sorununu 20 günlük kısa bir çalışmayla ortadan kaldırdı. Eski hatların yenilenmesi ile mahalle sakinleri daha sağlıklı içme suyuna kavuştu. ASAT Kumluca’da kısa süreli çalışmalarla bu yıl içerisinde 16 bin metre yeni içme suyu hattı yeniledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kumluca’nın Salur ve Burunucu bölgesinde son günlerde vatandaşların şikayetine neden olan içme suyu sıkıntısını giderdi. ASAT ekipleri kısa sürede planlı bir çalışma yaparak, Salur Mahallesi’nde 2 bin 600 metre içme suyu hattı döşeyip, bin metrelik evsel bağlantıyı yenileyerek vatandaşın sorununu çözdü. Salur Mahallesi’ndeki eski içme suyu hattını, ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yeni borularla revize eden ekipler, özel mülkiyet içerisinde kalan bir kısım içme suyu hattının da yerini değiştirdi. 20 gün süren çalışmaları yakından takip eden mahalle halkı daha sağlıklı içme suyuna kavuştukları için Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.
“16 BİN METRE YENİ HAT YAPILDI”
Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, “Salur Mahallesi merkez ve Burunucu mevkiinde içme suyu sıkıntısı şikâyetlerinin artması nedeniyle 20 günlük bir çalışma yaptık. Kolay bir iş değildi. Kısa sürede önemli bir işi başardık” dedi.
Evran 2017 yılı başından bu yana Kumluca’da gerçekleştirdikleri içme suyu çalışmaları ile ilgili de şu bilgileri verdi: “ Sarıkavak Mahallesi’nde 2 bin 235 metre, Toptaş Mahallesi’nde 4 bin 760 metre, Adrasan Mahallesi’nde 1250 metre, Beykonak Mahallesi’nde 1155 metrelik ve kısa metrajlı olarak da diğer mahallelerde de çalışmalarımız oldu. Toplam 16 bin metre içme suyu hattı yeniledik. Bunlar kısa süreli çalışmalarımız. Ayrıca Belen Mahallesi’nde 7 bin ve Karacaağaç Mahallesi Göllü Yaylası’nda 3 bin 300 metrelik içme suyu hattı çalışmalarımız devam ediyor. ASAT kanalizasyon ekiplerimiz ise Sarıcasu Mahallesi’nde imara açılan mevkiide bin metrelik yeni kanalizasyon hattına başladı. Kumluca’da alt yapıda önemli hizmetlere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. ”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle