Hoşgeldiniz  

Rusya’da tatil satışları ne kadar düştü, iptal var mı?

Semih Köken | 27 Şubat 2022 | Antalya Haber, Ekonomi, Gündem, Oteller, Turizm A- A+

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı büyük ölçekli operasyonun tatil satışlarına etkisi ortaya çıkmaya başladı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda başlattığı askeri operasyonun, rezervasyonlar üzerindeki etkisi belli oldu.

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), operasyonun başladığı ilk gün olan cuma günü satışların yüzde 20-40 düştüğünü açıkladı. ATOR ayrıca, turistlerin iptal koşullarını öğrenmek için turizm şirketlerini aradığını ancak şu ana kadar çok az iptal olduğunu bildirdi.

Rezervasyonlarda en büyük düşüş Rusya içi destşnasyonlarda

ATOR’un bildirdiğine göre tatil satışlarında en büyük düşüş yüzde 40’la Rusya içi destinasyonlarda yaşandı. Kırım satışlarındaki düşün yüzde 10-20 bandında olduğunu kaydeden ATOR, yurt dışı satışlarında da kısa vadeli rezervasyonlarda yüzde 15-20 düşüşler olduğuna işaret etti.

“Yüzde 75 düştü” diyen de var

Pink Elephant’ın genel müdürü Alexan Mkrtchyan, yeni rezervasyonlarda yüzde 75 düşüş olduğunu bildirdi. Mkrtchyan, 400 olan günlük ortalama satış sayısının 100’e düştüğünü açıkladı. TBS Group da rezervasyonların 4,5 kat düştüğünü bildirdi.

İptaller oldukça sınırlı

Turizmin her türlü değişime karşı çok hassas olduğunu belirten ANEX Tour ise, döviz kurundaki ani yükselişlerin satışları etkilediğini, satışların istikrara kavuşması için yeni duruma alışılması gerektiğini açıkladı.

Rezervasyon iptali yaşanmadığının altını çizen ANEX Tour, güneydeki havalimanlarının kapatılmasını insanların anlayışla karşıladığını ve uçacakları havalimanını yeniden planlamayı seçtiklerini açıkladı. Intourist ise iptallerin sadece kapalı olan havalimanlarında yapılacak yakın tarihli turlarla sınırlı kaldığını bildirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle