Hoşgeldiniz  

‘Rus turizm pazarı atla- deve bir kayıp değil’

Semih Köken | 11 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

(DHA) – DÜNYA Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, Rusya pazarındaki kaybın tahmin edildiği gibi yüzde 50-60’ları bulmayacağını belirterek, “En kısa sürede çözülmesini umut ediyorum, ama çözülmese de bizim için önemli değil, atla-deve bir kayıp değil” dedi.
DUNYA TURIZM FORUMU BASKANI BULUT BAGCI, RUSYA PAZARINDAKI KAYBIN TAHMIN EDILDIGI GIBI YUZDE 50-60'LARI BULMAYACAGINI BELIRTEREK, "EN KISA SUREDE COZULMESINI UMUT EDIYORUM, AMA COZULMESE DE BIZIM ICIN ONEMLI DEGIL, ATLA-DEVE BIR KAYIP DEGIL" DEDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
Dünya Turizm Forumu’nun (World Tourism Forum) Akdeniz Toplantısı, Antalya Belek’teki Maxx Royal Hotel’de yapıldı. Yurtdışından ve Türkiye’den turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda online turizm, turizm yatırımları, yeni otel konseptleri, destinasyon yönetimi, şehir pazarlama gibi konular ele alındı.

DAVOS’TAN ESİNLENDİ

Bu zirvenin Davos zirvesinden esinlenerek gerçekleştirildiğini belirten Dünya Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, ‘Turizmin neden bir Davos’u yok ve bu neden Türkiye’den çıkmadı’ fikriyle ortaya çıktığını söyledi. Geçen yıl ilkini İstanbul’da gerçekleştirdiklerini belirten Bulut Bağcı, Türkiye’nin daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğu stratejisiyle hareket ettiklerini söyledi.

MOSKOVA’DAKİ TOPLANTI İPTAL OLDU

Dünya forumunun her yıl İstanbul’da yapılacağını da belirten Bulut Bağcı, 2016’daki toplantının ise Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi. Akdeniz toplantılarının Antalya’da, Ortadoğu toplantısının Abu Dabi’de yapılacağını belirten Bağcı, Moskova’da yapılması kararlaştırılan Asya toplantısının ise iptal edildiğini ve mayıs ayında Bakü veya Şangay’da yapılmasının düşünüldüğünü dile getirdi.

RUS TURİZM BAKANI GELMEDİ

Antalya’daki bu zirveye Rusya turizm bakanı da gelecekken, bu olaydan sonra programını iptal ettiğini belirten Bağcı, “Ama önemli değil. Rusya’nın da yeri doldurulur, herkes bunu bilsin. Bizim için o kadar da olmazsa olmaz, elzem değil. Bunun acısını çekmez miyiz, çekeriz ama önemli olan stratejik şekilde ilerlemek” dedi.

RUS PAZARINDA KAYIP YÜZDE 50-60’LARI BULMAZ

Rusya’nın Türkiye’ye önemli turist gönderen bir ülke olduğunu ve inkar etmenin mümkün olmadığını belirten Bulut Bağcı, “Ancak alternatif olarak biz burayı nasıl doldurabiliriz, ona bakmak lazım. Rusya’da mutlaka bir kayıp yaşayacağız. Ama bu kaybın tahmin edildiği kadar yüzde 50-60’lar gibi bir rakam olacağını düşünmüyorum. Sonuçta insanların seyahat özgürlüğü serbesttir. Kimse, bu bir yönetim de, iktidar da olsa, Putin için konuşuyorum, bir milletin seyahat özgürlüğünü kısıtlayamaz” dedi.

ATLA-DEVE BİR KAYIP DEĞİL

2016’nın Türkiye için çok karamsar bir yıl olacağını düşünmediğini dile getiren Bağcı, 2015 rakamları yakalanırsa ‘çok başarılı bir yıl geçirdik’ denilebileceğini söyledi. Dünya genelinde de sorunlar yaşandığını anımsatan Bağcı, Rus pazarındaki kaybın Alman pazarı, Körfez ülkelerinde karşılanması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü de söyledi. Turizm için en önemli süreç olan şubat ayında 2016’ya ilişkin öngörülerin söylenebileceğini kaydeden Bağcı, “Rusya’dan turist gelmeyecek diyemeyiz, dolmayacak pazar yoktur. En kısa sürede de çözülmesini umut ediyorum ama çözülmese de bizim için önemli değil, atla-deve bir kayıp değil. Önümüzdeki sürece bakacağız” diye konuştu.

RUSYA İTİRAFI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Rusya pazarında yaşanan politik sorunlardan turizm sektörünün 2016 için en az şekilde etkilenmesinin en büyük temennileri olduğunu belirtti. Türel, “Ancak şunu itiraf edeyim ki Antalya’ya 1 yılda gelen yabancı ziyaretçi sayısı 12-13 yılda 4 milyondan 13 milyona çıkmıştır. Bu yükselişin üçte biri Rusya’dan gelen ziyaretçilerdeki artıştan kaynaklanmıştır. Antalya henüz Almanya dışındaki Avrupa ülkelerinden ziyaretçi sayılarında istediği, arzu ettiği potansiyelin çok altındadır. Antalya barış şehridir. Burada Avrupalı, Asyalı, İranlı, İsrailli, Arap misafirlerimiz birlikte tatil yapar” dedi.

DUNYA TURIZM FORUMU BASKANI BULUT BAGCI, RUSYA PAZARINDAKI KAYBIN TAHMIN EDILDIGI GIBI YUZDE 50-60'LARI BULMAYACAGINI BELIRTEREK, "EN KISA SUREDE COZULMESINI UMUT EDIYORUM, AMA COZULMESE DE BIZIM ICIN ONEMLI DEGIL, ATLA-DEVE BIR KAYIP DEGIL" DEDI.(MENDERES TUREL)(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle