Hoşgeldiniz  

Rus gelinler en güzel Türk kahvesini yapmak için yarıştı

Semih Köken | 27 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – ANTALYA’da yaşayan Rus gelinler, en güzel Türk kahvesini yapmak için yarıştı.

Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği’nin (MAYDER) düzenleyip Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) desteklediği ‘Kırk yılın hatırına yarışsana’ adlı yarışma, Lake & River Side Otel’de gerçekleştirildi. Etkinlik, kahvenin tarihten bugüne kadarki yolculuğunu anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Ney dinletisi ve sema gösterisinin ardından sahneye, evlendikten sonra Antalya’da yerleşme kararı alan Rus gelinler çıktı.

5’erli gruplar halinde Türk kahvesi yapmak için yarışan Rus gelinler en çok kahve çekirdeklerini el değirmeninde çekerken zorlandı. Kahve çekirdeklerini toz haline getirmeye çalışan yarışmacıların küçük sakarlıkları konukları güldürdü. Kahveyi suda karıştırmadan pişiren ya da telvesini dökmeden fincana doldurmaya çalışanlar misafirler tarafından uyarıldı.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmanın jüri üyeliğini Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, AÜ Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakırsert ve MAYDER’den Hüseyin Başkurt yaptı. Kahvelerin tadına bakan jüri üyeleri, puanlama yaptıktan sonra yarışmanın sonucunu açıkladı. Kahvelerin birbirinden güzel olması nedeniyle 1’inci seçmekte güçlük çektiklerini belirten Kaymakam Günlü, tüm yarışmacıların 1’nci olduğunu açıkladı. Sevinçlerini eşleriyle paylaşan Rus gelinlere yöresel ürünler ve çeşitli hediyeler verildi.

İlçede her yıl 4.5 milyon turistin ağırlandığını hatırlatan Kaymakam Nazmi Günlü, “Yabancı misafirlerimizin yanında ülkelerini bırakmış buraya yerleşmiş komşularımız var. Biz onlara artık yabancılar demiyoruz, onlar Manavgatlı hemşerilerimiz. Kahveyi de en az evimizde içtiğimiz kadar güzel yaptıklarını da söyleyebilirim” diye konuştu.

BU YILKİ TEMA: TÜRK-RUS DOSTLUĞU

Bu yılki temayı siyasi gündemin de etkisiyle ‘Türk-Rus dostluğu’ olarak belirlediklerini dile getiren MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, “Asıl amacımız Manavgat’taki yeni komşularımız, yeni Manavgatlılarla kendi aralarındaki kaynaşmayı sağlamak, hem de gelenek ve görenekleri onlara yaşatmak. Yarışmacılarımızın hepsi Rus. Diyorlar ki, biz etle tırnak gibiyiz ayrılmaz bir parçayız, dostuz. Biz de Rusya ile dostuz” diye konuştu.

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen yarışmaya ilginin arttığını söyleyen MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, “Yerleşik yabancılara yardımcı oluyorduk ama fark ettik ki en büyük sorunları kültürel. Kendi kültürümüzü tanıtıp onları tanıyalım istedik. Bu kez de birlikte kahve yaptık, içtik. Kültürümüzü onlara tanıtmış olduk” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle