Hoşgeldiniz  

Pool Masters Bilardo Cup Kemer’de başladı

Semih Köken | 16 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

(DHA)- ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde 18 ülkeden 113 sporcunun katılımıyla düzenlenen Pool Masters Cup bilardo turnuvası başladı.

Cepli Bilardolar Derneği (CBD) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bilardo Federasyonu’nun düzenlediği ve Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) gözetiminde gerçekleştirilen Pool Masters Cup, Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’ndeki Kilikya Palace Otel’de başladı. Karma turnuvaya 18 farklı ülkeden 4’ü kadın, 13’ü 18 yaş altı olmak üzere 113 sporcu katıldı.

Toplam 45 bin euro ödüllü turnuvada; Türkiye’den 50, KKTC’den de 15 sporcunun yanı sıra, Danimarkalı Niels Faijen, Finli Mika Imonnen, Alman Ralf Souquet, Oliver Ortmann ve Ralph Eckert, İngiliz Imran Majid, Hırvat Ivica Putnic ve Bosna- Hersekli Sanjin Pehlivanoviç gibi dünya pool bilardo sıralamasının zirvesinde yer alan sporcular da mücadele ediyor. EPBF tarafından ‘B kategori’ resmi mücadele olarak kabul edilen Pool Master Cup, 19 Aralık’ta sona erecek.
ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE 18 ULKEDEN 113 SPORCUNUN KATILIMIYLA DUZENLENEN POOL MASTERS CUP BILARDO TURNUVASI BASLADI. (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
‘EN İYİ SPORCULAR DA VAR’

KKTC Bilardo Federasyonu Akşın Burcu, turnuvanın EPBF’nin denetim ve gözetimde yapıldığını belirterek, “Turnuvaya katılan yabancı sporcular içerisinde dünyanın en iyi 16 bilardo sporcu arasında yer alanlar da var. Turnuvada beklediğimiz sayıya ulaşamadık. Ama biz bazı koşullar altında yapmayı başardık” dedi.
ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE 18 ULKEDEN 113 SPORCUNUN KATILIMIYLA DUZENLENEN POOL MASTERS CUP BILARDO TURNUVASI BASLADI. (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
‘ÖNEMLİ SPORCULARI MİSAFİR EDİYORUZ’

CBD Başkanı Tolga Yükselir ise turnuvanın büyük bir organizasyon olduğunu ancak bekledikleri katılımcı sayısına ulaşamadıklarını kaydetti. Turnuvaya 256 sporcu gelmesini beklerken, 113 sporcu katıldığını vurgulayan Yükselir, “Turnuvaya az sporcu katılmasının nedeni, ülkenin içinde bulunduğu durum ve dışarıdan yapılan algı operasyonudur. Bazı ülkelerin bilardo federasyonları sporcularına Türkiye’de turnuvaya katılmalarının riskli olduğunu bildirdi. Fakat biz şu anda çok önemli sporcuları misafir ediyoruz. Buraya gelen sporcular Türkiye’nin beklenildiği gibi değil aksine keyifli bir yer olduğunu gördüler. Bu algıyı bu turnuvayla biraz kırmak istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle