Hoşgeldiniz  

Paralel dinleme davası ertelendi

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Paralel dinleme davası ertelendi

ANTALYA’da 2009 ile 2013 yılları arasında ‘paralel devlet yapılanması’ kapsamında sahte belge düzenleyerek çıkarttıkları kararlarla 130 kişiyi yasa dışı yöntemlerle dinlettikleri iddia edilen dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli istihbaratçılar hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde eski istihbaratçı 12 polisin yargılandığı davanın 6’ncı duruşmasına sanık savunmalarının alınması ve müştekilerin dinlenmesiyle devam edildi. 1’i tutuklu 6 sanık ile telefonları dinlenen 5 müşteki ve tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada, telefonlarının örgüt üyesi şüphesiyle ‘büfeci’ sıfatıyla dinlendiğini belirten gazeteci Soner Kocaer, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanıkların bu suçları tek başına işlediklerini düşünmediğini belirten Kocaer, dönemin il emniyet müdürü Ali Yılmaz’dan da şikayetçi olduğunu söyledi.

Telefonları dinlenen müştekilerden polis memuru Hikmet İskender de mağdur edildiğini iddia etti. İskender, kendisinin görev yerinin değiştirildiğini ve Konya’ya tayininin çıkartılıp hakkında idari soruşturmalar açıldığını savundu.

Davanın tek tutuklu sanığı Gökhan Tayuk, meslek hayatının 18 yılının örgütlerin her türlüsüyle mücadeleyle geçtiğini söyledi. Bu uğurda canını ortaya koyup çalıştığını iddia eden Tayuk, bu davada suç örgütü üyeliğiyle suçlandığını anımsattı. Bunu kendisine bir hakaret ve iftira olarak gördüğünü belirten Tayuk, “Mesnetsiz suçlamalarla 5 aydır tutukluyum. Mağduriyetimin artmaması ve özgürlüğümün daha fazla kısıtlanmaması için tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Tayuk’un tahliye talebini reddeden mahkeme, haklarında yakalama kararı çıkartılan Bülent Elaldı, Asım Demirel, İsa Yıldırım, Şenol Oral ve Mehmet Fatih Baştuğ’un yakalama emrinin infazının beklenmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan müşteki polis memurlarıyla dinlemeleri yapmaktan yargılanan sanık eski istihbaratçıların yakınları arasında tartışma yaşandı.

ORTAK ÖZELLİK PARALEL KARŞITI OLMAK

Emniyet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Polis Aileleri Birliği Asbaşkanı Zeki Kılınç, halen bu davada hakkında yakalama kararı bulunan sanık polisler olduğuna dikkat çekti. Bu sanıkların bügüne kadar yakalanamamasının da çok manidar olduğunu söyleyen Kılınç, haklı oldukları bu davada sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı. Kılınç, “Bizleri ne amaçlarla dinlediklerini halen anlayabilmiş değiliz. Sanıklar mesleki başarılarından bahsediyorlar. Bizler hiçbir sorumuzun cevabını almış değiliz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle